Gå til sidens indhold

Departement for Selvstændighed og Udenrigsanliggender

Om departementet

Departementet for Selvstændighed og Udenrigsanliggender varetager Naalakkersuisuts udenrigspolitik og rådgiver Naalakkersuisut og andre departementer i udenrigs- og sikkerhedspolitiske forhold samt generelle internationale forhold. Departementet har ligeledes ansvar eller medansvar for kontakten med internationale aktører.

Udenrigspolitikken skal sikre, at andre landes interesse for Grønland og Arktis, omsættes til politiske og økonomiske muligheder for Grønland og grønlandsk erhvervsliv. I arbejdet mod en selvbåren økonomi, er Udenrigstjenestens fokus bl.a. rettet mod handel og generelle rammebetingelser for økonomisk samarbejde med andre lande. Derudover, har Departementet ansvaret for at afvikle eller være involveret i Grønlands forskellige rapporteringsforpligtigelser i henhold til landets forpligtelser under forskellige internationale konventioner, særligt på menneskerettighedsområdet.

Departementet for Selvstændighed og Udenrigsanliggender har dertil Forskningsenheden, som varetager Selvstyrets forskningspolitiske målsætninger for at styrke samarbejdet omkring forskningsindsatsen i Grønland og Arktis og vedligeholder kontakten mellem forskningsmiljøet og myndigheder gennem afholdelse og deltagelse i seminarer og konferencer.

  • Organisationsdiagram for departementet

Vivian Motzfeldt

Vivian Motzfeldt

Naalakkersuisoq for Selvstændighed og Udenrigsanliggender

Departementschef

Mininnguaq Kleist

Postboks 1340
3900   Nuuk
(+299) 34 50 00

Job i Naalakkersuisut?