Gå til sidens indhold
  1. Del link

Folketinget sikrer midler til oprettelse af krisecentre

Sendes af: Departement for Børn og Unge
Aqqaluaq B. Egede
Naalakkersuisut og kommuner skal finde fælles fodslag om at etablere flere krisecentre, så voldsofre kan søge tilflugt, der hvor de bor.

I dag eksisterer der i alt ni krisecentre rundt om landet, hvilket betyder, at der er bosteder hvor borgere, ikke har adgang til et trygt tilflugtssted i deres by.

Af den baggrund har folketingsmedlem Aaja Chemnitz sikret finansieringen af økonomiske midler på 10,5 millioner kroner gennem Nordatlantpuljen.

Naalakkersuisut skal derfor i tæt dialog med kommunerne for at finde ud af, hvor der skal etableres krisecentre, så vidt muligt i 2024:

”Voldsramte kvinder og børn har mulighed for at henvende sig på krisecentre, men desværre er det ikke i alle byer, der er adgang til tilflugtssteder. Med disse midler, som Folketingsmedlemmet, Aaja Chemnitz, har sikret i den danske finanslov, skal Naalakkersuisut og kommuner derfor finde fælles fodslag omkring hvor der skal etableres sikre og trygge opholdssteder i de forskellige byer rundt om kysten”, udtaler Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke Aqqaluaq B. Egede.

Disse midler vil sikre aftryk i et af de eksisterende indsatsområder i Handlingsplan mod vold i nære relationer 2023-2027, som går ud på at styrke- og etablere flere krisecentre.


For nærmere information kontakt ministersekretær Rosa Thorsen på e-mail: rose@nanoq.gl eller tlf: +299 34 50 00.