Gå til sidens indhold
  1. Del link

Rammeaftale om Kangerlussuaq underskrevet

Sendes af: Formandens Departement

Formanden for Naalakkersuisut Múte Bourup Egede, Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Erik Jensen og fungerende Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har i dag underskrevet en rammeaftale om Forsvarets fortsatte brug af Kangerlussuaq Lufthavn. Rammeaftalen genbekræfter blandt andet principaftalen fra september 2019 og dermed, at Forsvaret bliver i Kangerlussuaq, samt at lufthavnen fortsat er grønlandsk ejet og kan anvendes til civilt brug.

Múte Bourup Egede: ” Múte Bourup Egede: ”Jeg er glad for, at vi i fællesskab er nået frem til denne aftale, der både tilgodeser det grønlandske folk og Forsvaret. Vi har sikret fremadrettet, at lufthavnen fortsat er på vores hænder og kan benyttes af passagerfly og forsvarets fly. Forsvaret får ansvar for renovering, vedligeholdelse samt finansiering af landingsbanen, der relaterer sig til Forsvarets behov.”

Også Erik Jensen er glad for rammeaftalen med Forsvaret.

”Det næste skridt bliver at klarlægge Forsvarets fremtidige behov i Kangerlussuaq, herunder landingsbanens stand og renovering, behov for bygninger og levering af serviceydelser til Forsvaret,” siger Erik Jensen.

Troels Lund Poulsen: ”Forsvaret løser vigtige samfundsopgaver for hele rigsfællesskabet. Derfor er jeg også glad for, at vi sammen med selvstyret har lagt rammerne for det videre arbejde for en model for Forsvarets fortsatte brug af Kangerlussuaq lufthavn. Det understreger vores prioritering og forpligtelser i regionen - også efter etableringen af de nye lufthavne i Grønland.”

De to Naalakkersuisut medlemmer holder møde mandag aften, for borgerne i Kangerlussuaq.

”Vi ser frem til at mødes med borgerne, da det er vigtigt for os, at mødes med dem ansigt til ansigt og drøfte fremtiden for Kangerlussuaq og for borgerne, siger de to Naalakkersuisut-medlemmer.

Rammeaftale om Forsvarets fortsatte brug af Kangerlussuaq Lufthavn, af 24. april 2023

For yderligere informationer, kontakt:

Ministersekretær for Múte Bourup Egede, Niels Dorph, mail: ndor@nanoq.gl

Ministersekretær for Erik Jensen, Thora M. Hansen, mail: tmha@nanoq.gl

Forsvarsministeriet, mail: presse@fmn.dk