Gå til sidens indhold

Selvstyrets bekendtgørelse om betaling for sundhedsvæsenets ydelser

Høringstype:Selvstyrets bekendtgørelse
Offentliggjort:18-10-2024 15:55
Høringsfrist:15-11-2024 16:00
Departement:Departement for Sundhed
Høringssvar sendes til::pn@nanoq.gl

Udgangspunktet er at sundhedsvæsenets ydelser er gratis, men de enkelte ydelser, som ikke er gratis, skal reguleres ved bekendtgørelse. Nærværende bekendtgørelse har til formål at angive priserne for disse ydelser.

Bekendtgørelsen udstedes med hjemmel i landstingsforordning om sundhedsvæsenets ydelser m.v., og skal erstatte cirkulære nr. 17 af 2017, som på nuværende tidspunkt regulerer forholdet. Det skal bemærkes, at bekendtgørelsen er opdateret efter nugældende omstændigheder og udgifter, dog regulerer samme forhold som den nugældende regulering.

Forslaget har tidligere været i offentlige høring, dog skal den i genhøring efter taksterne er opdateret, så de afspejler udgifterne der er forbundet til de nævnte ydelser.

Taksten i følgende bestemmelse er blevet forhøjet:

  • § 3, stk. 2, nr. 1 og § 14.

Der er indsat følgende nye bestemmelser:

  • § 5, stk. 2 om patienternes rettighed til at modtage kostpenge ved indkvartering udenfor sundhedsvæsenet henvist af sundhedsvæsenet.
  • § 10, stk. 2, nr. 2. om takst til DNA-test.

Der er endvidere nedjusteret nogle takster.

Høringsfrist

Departement for Sundhed skal bede om at modtage eventuelle bemærkninger til forslaget snarest muligt og senest 15. november 2024. Bemærkninger bedes fremsendt til Departementet for Sundhed via pn@nanoq.gl med CC til haed@nanoq.gl