Gå til sidens indhold

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køretøjers indretning og udstyr i Grønland

Høringstype:Selvstyrets bekendtgørelse
Offentliggjort:21-03-2024 09:49
Høringsfrist:18-04-2024 00:00
Høringssvar sendes til::info@fstyr.dk

Færdselsstyrelsen sender hermed udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køretøjers indretning og udstyr i Grønland i høring.

Høringsfristen er den 18. april 2024.

Uddybning af bekendtgørelsens indhold
På baggrund af et ønske fra Grønlands Politi og Departementet for Boliger og Infrastruktur har Kontaktudvalget for revision af færdselsområdet i Grønland indstillet til udarbejdelse af regler for elcykler i Grønland.

Der er på nuværende tidspunkt ikke regler for elcykler på Grønland, hvorfor Færdselsstyrelsen fortolker lovgivningen således, at en cykel med en motor, som kan køre op til 30 km i timen, skal følge reglerne for en knallert. Overstiger hastigheden 30 km i timen, er der tale om en motorcykel, som ikke er lovlig at indføre i Grønland, jf. lov nr. 186 af 14. maj 1980 om forbud mod indførsel og fremstilling af motorcykler.

I bekendtgørelsen er der indsat nye regler, som definerer, hvad der forstås ved en elcykel. I definition anføres blandt andet, at elcyklens motor må have effekt på op til 750 watt og må afgive effekt ved hastigheder på 25 km/t. eller derunder.

Herudover tilføjes blandt andet regler om, at en elcykel skal leve op til de i bekendtgørelsen gældende krav for en cykel, samt at der skal anvendes fastspændt cykelhjelm, når man kører elcykel.
Der er ligeledes foretaget mindre lovtekniske justeringer.

Økonomiske og administrative konsekvenser for erhvervsliv og borgere
Det vurderes, at bekendtgørelsen ikke vil have administrative konsekvenser for erhvervsliv og borgere i Grønland og Danmark. Derudover vurderes det, at bekendtgørelsen vil have mindre økonomiske konsekvenser i Grønland som følge af kravet om cykelhjelm.

Øvrigt
Det foreslås, at bekendtgørelsen træder i kraft den 1. juni 2024.

Færdselsstyrelsen anmoder om, at eventuelle bemærkninger sendes til styrelsens hovedmailadresse info@fstyr.dk, cc. til mahj@fstyr.dk senest den 18. april 2024, med angivelse af j.nr. 2023-541279.

Eventuelle spørgsmål til udkastet kan rettes til Martin Henrik Jensen på mail mahj@fstyr.dk eller til info@fstyr.dk.

Der vedlægges en liste over høringsparterne.

Ikke-ministerielle høringsparters svar vil blive offentliggjort på Høringsportalen efter endt høring. Ved afgivelse af høringssvar samtykkes der til, at vedkommendes høringssvar og medsendte kontaktoplysninger offentliggøres efter endt høring.

Færdselsstyrelsen forbeholder sig ret til alene at behandle høringssvar, der omhandler ændringerne.
Færdselsstyrelsen udsender et nyhedsbrev, som indeholder information om de udstedte regler. Tilmelding til nyhedsbrevet kan ske på Færdselsstyrelsens hjemmeside.