Gå til sidens indhold

Høring af udkast til bekendtgørelse om undtagelse og afgrænsning af havne med tilhørende landanlæg og havnebassiner

Høringstype:Selvstyrets bekendtgørelse
Offentliggjort:29-02-2024 10:52
Høringsfrist:19-04-2024 00:00
Departement:Departement for Boliger og Infrastruktur
Høringssvar sendes til::box909@nanoq.gl
Baggrund og formål:

Inatsisartutlov om havne indeholder hjemmel til at fastsætte regler om undtagelse og afgrænsning af havneanlæg i §1 stk. 2:

”Stk. 2. Naalakkersuisut kan fastsætte regler om undtagelse og afgrænsning af havne med tilhørende landanlæg og havnebassiner.”

Bekendtgørelsen har til formål at undtage pontoner og havne til eget brug fra havnelovens omfattende bestemmelser vedrørende ansøgning om tilladelse, samt give Naalakkersuisut mulighed for at træffe afgørelse om at undtage havne, hvor der ikke er kommercielt grundlag for havnedrift.

I mange af landets havne opleves betydelige udfordringer med pladsmangel. Flere private selskaber og virksomheder har en interesse i at investere i de fornødne faciliteter. Med henblik på bedre at kunne forvalte havneområdet og imødekomme de erhvervsdrivendes behov for mindre havneanlæg foreslås det at lempe adgangen til at opføre og drive mindre anlæg under forskellige betingelser.

Ikrafttrædelse, høringsfrist m.v.:

Det foreslås, at bekendtgørelsen træder i kraft ved kundgørelsen.

Bemærkninger sendes til departementets hovedpostkasse box909@nanoq.gl
med kopi til kontorchef Anders May på mail amay@nanoq.gl, hvortil eventuelle spørgsmål også kan sendes.


Høringsmaterialet findes offentliggjort på Naalakkersuisuts høringsportal, hvor modtagne høringssvar også vil blive offentliggjort. Ved afgivelse af høringssvar samtykker høringsparten til, at høringssvaret, inklusive navn, eventuelt angivet adresse og email-adresse, offentliggøres på Naalakkersuisuts høringsportal.

De udstedte bekendtgørelser kan ses på hjemmesiden nalunaarut.gl.