Gå til sidens indhold

Høring over udkast til Selvstyrets bekendtgørelse om havne- og krydstogtpassagerafgift

Høringstype:Selvstyrets bekendtgørelse
Offentliggjort:31-10-2023 08:23
Høringsfrist:14-11-2023 00:00
Høringssvar sendes til::OED@nanoq.gl

Hermed sendes udkast til opdateret bekendtgørelse om havne- og krydstogtpassagerafgift i høring.

I finanslovsaftalen for 2023 blev det aftalt mellem Inuit Ataqatigiit, Siumut, Naleraq, Demokraatit og Atassut, at en krydstogtpassagerafgift genindføres.

Forslaget om genindførelsen af en krydstogtpassagerafgift behandles i øjeblikket som pkt. 23 på efterårssamlingen 2023 i Inatsisartut.

3. behandling af forslaget er planlagt til den 10. november 2023.

Udkastet til bekendtgørelse konkretiserer visse af forslagets bestemmelser.

Baggrunden for den tidlige og forkortede høring over udkastet til bekendtgørelse er, at for at miljø- og vedligeholdelsesgebyret til kommunerne kan nå at få virkning allerede fra
1. januar 2024 skal kommunerne indmelde steder og gebyrstørrelser til skatteforvaltningen. Gebyrstørrelserne kan variere fra sted til sted, men kan maksimalt fastsættes til 50 kr. pr. passager pr. ilandsættelse. Gebyret er ikke afhængigt af, at passagerne går i land. Det afgørende antal i den sammenhæng er antallet af ombordværende passagerer på det ankommende krydstogtskib på tidspunktet for ilandsættelsen.

Der er i en orientering til kommunerne lagt op til, at fristen til kommunerne for indmeldelse af steder og gebyrstørrelser til skatteforvaltningen senest skal være den 1.
december 2023.

Frist for afgivelse af høringssvar er den 14. november 2023.

Høringssvar bedes sendt til OED@nanoq.gl med CC til marf@nanoq.gl