Hvad skal man gøre, hvis man bliver bidt af en ræv
Sendes af: Departement for Fiskeri og Fangst
Der findes ikke en specifik behandling mod rabies, når først der opstår symptomer fra nervesystemet. Det er derfor vigtigt, at man straks iværksætter forebyggende behandling, hvis man bliver bidt af muligt inficeret dyr.
Rabies er en virusinfektion, som sædvanligvis overføres ved bid af smittede dyr. Sygdommen kan medføre dødelig hjernebetændelse, hvis der ikke gives forebyggende behandling. ”Derfor er det vigtigt, at man straks vasker såret med vand og sæbe, hvis man bliver bidt af et dyr, som man mistænker er smittet med rabies. Derefter skal man henvende sig til sit lokale sundhedsvæsen, så der kan gives forebyggende behandling.” siger læge i Landslægeembedet Paneeraq Noahsen.
Den forebyggende behandling mod rabies består af grundig afvaskning af såret samt vaccination og indsprøjtning af antistoffer mod rabies.
Efter veterinær- og fødevaremyndighedernes udmelding om rabies blandt polarræve i Kangerlussuaq, har mange borgere henvendt sig til sundhedsvæsenet med bekymringer om smitte med rabies. ”De mange henvendelser har givet øget travlhed i sundhedsvæsenet. Heldigvis havde ingen af dem været udsat for smittefare” slutter Paneeraq Noahsen.
For yderligere oplysninger, kontakt: Paneeraq Noahsen, Landslægeembedet, direkte + 299 345194, pano@nanoq.gl