Gå til sidens indhold
  1. Del link

Naalakkersuisut giver en bevilling på 1,5 mio. kr. til Neriuffiit Kattuffiat (Neriuffik)

Sendes af: Departement for Boliger og Infrastruktur

Departementet for Boliger og Infrastruktur modtog den 8. maj 2022 en ansøgning fra Neriuffik om vederlagsfri overtagelse af Rotary Kollegiet i Nuuk og om midler til nedrivning af ejendommen. Neriuffik ønsker at nedrive ejendommen og benytte arealet til opførelse af nye lokaler til organisationen. Organisationen har oplyst, at de har formået at indsamle midler til byggeri af nye lokaler til foreningen, men mangler et areal, hvor de kan opføre lokalerne, som ligger tæt på Dronning Ingrids Hospital. Rotary Kollegiet har været aflukket og uden varme i adskillige år og står til nedrivning.

Naalakkersuisut glæder sig over, at godkende ejendommen overdrages vederlagsfrit til Neriuffik. Derfor har Naalakkersuisut anmodet Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg om at godkende, at organisationen ydes et tilskud på 1,5 mio. kr. til nedrivning af bygningen. Og denne ansøgning har Inatsisartut Finans- og Skatteudvalg også godkendt.

Erik Jensen Rotary Kollegiet Neriuffik

Neriuffik arbejder med kræftramte personer, deres familier og andre pårørende i Grønland. Organisationen er frivilligt baseret og har i dag registreret 14 lokale foreninger på kysten. Neriuffiks administration er bemandet med dygtige medarbejdere, og har rigtig mange frivillige rundt omkring i kysten, som udfører foreningens aktiviteter bl.a. afholdelse af kurser for frivillige samtalepersoner.

Neriuffik har påpeget behovet for, at der etableres et ’Kræftpatienternes hus’ i Nuuk, benævnt ’Livsrum’. Huset skal fungere som et rådgivnings- og foreningshus, som danner ramme for patientstøtte til alle borgere i landet, idet rådgivningstilbuddet via den IT-infrastruktur der er til rådighed, vil kunne nå ud til patienterne og deres pårørende i hele landet, samt til de patienter, der opholder sig i Danmark som en del af deres behandlingsforløb.

Neriuffik står selv for finansiering af opførelse af ‘Livsrummet’, som organisationen har sikret ved forskellige bidragsydere, fondsmidler og landsindsamlinger.

Neriuffik løfter en meget vigtig opgave for vort lands kræftramte patienter og deres pårørende, og jeg er virkelig glad for at Naalakkersuisut og Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg er enige om, at bidrage til at planer om opførelse af ‘Livsrummet’ kan realiseres. Jeg er sikker på, at overdragelsen og tilskuddet således bidrager til Neriuffik og deres indsats for vores medborgere,” siger Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur, Erik Jensen.

For yderligere information kontaktes Departementet for Boliger og Infrastruktur på box909@nanoq.gl