Gå til sidens indhold
  1. Del link

Ældre borgere i Qasiannguit laver en demonstration

Sendes af: Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender

Ældretalsmanden kan godt forstå at de ældre borgere i Qasiannguit laver en demonstration, om deres utilfredsstillende vilkår.

Ældretalsmanden har rettet henvendelse til Kommune Qeqertalik, den 4. April, på baggrund af at en helt ny medarbejder blev sat til at varetage en nattevagt alene i Qasigiannguit alderdomshjem den 18. Marts. Men til dags dato har Ældretalsmanden ikke fået et eneste svar på sin henvendelse. Den 1. April har Ældretalsmands sekretariat haft en samtale med medarbejderen der har haft nattevagt alene, umiddelbart efter har Ældretalsmanden rettet henvendelse til Kommune Qeqertalik, for at få svar på 9 spørgsmål.

Indtil i dag er der ikke fremkommet svar på bl.a. disse spørgsmål:

“Hvad agter Kommune Qeqertalik at forbedre manglen på arbejdskraft, på baggrund af det skete natten mellem den 18. Og 19. Marts 2022?”

Vikaren der har haft nattevagt alene vurderer at den manglende arbejdskraft i alderdomshjemmet er misrøgt af ældre, Ældretalsmanden ikke være mere enig i denne vurdering!

De fleste spørgsmål der blev fremsendt til Kommune Qeqertalik omhandler arbejdskraften eller mangel på samme, Ældretalsmand Inga Egede har bl.a. sendt nedenstående spørgsmål:

“Området indenfor omsorgsarbejde, kræver som udgangspunkt en medarbejdernormering, hvad er mindstenormering i alderdomshjemmets afdeling for mere selvhjulpne beboere, for at få køre afdelingen forsvarligt?”

Ældretalsmanden opfordrer samtlige kommuner til at gøre yderligere indsats for at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft, for at opfylde kravet om normeringen for hjemmehjælpere og medarbejdere på alderdomshjem.

Inussiarnersumik inuulluaqqusillunga / Venlig hilsen

Inga Egede

Utoqqaat illersuisuat/Ældretalsmand
Mobil: 544729 E-mail: ineg@nanoq.gl