Gå til sidens indhold
  1. Del link

Ingen hjælpepakke til Sydgrønland som følge af storisen

Sendes af: Departementet for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling

Naalakkersuisut har i dag modtaget Finansudvalgets afgørelse om en hjælpepakke til Sydgrønland, som følge af den ekstraordinære situation med storis. Et flertal i Finansudvalget har givet afslag på ansøgningen.

Støtten skulle gives som kompensation for aktørernes nedgang i omsætningen, da storisen i Sydgrønland forhindrede planlagte aktiviteter.

Afgørelsen bliver mødt af skarp kritik fra Naalakkersuisoq for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling, Naaja H. Nathanielsen, som udtaler:

”Jeg er både skuffet og uforstående over Finansudvalgets afslag. Jeg finder det meget, meget tankevækkende at man ikke vil give erhvervslivet i Sydgrønland en hjælpende hånd, for at håndtere en uforudset og vanskelig situation i en tid der er kritisk for erhvervsudviklingen. Naalakkersuisut har siden i sommer arbejdet intenst på at undersøge mulighederne for at hjælpe de berørte erhverv og jeg mener at erhvervet med rimelighed har kunne antage, at vi fra politisk side ville hjælpe, som vi har gjort tidligere i svære situationer. Finansudvalget har ikke begrundet afslaget. Det er min opfattelse, at både årsagen til hjælpepakken og forarbejdet har været grundigt og redeligt.”

  • I starten af juli modtager Naalakkersuisut de første henvendelser fra berørte aktører
  • 9. august 2024 godkendte Naalakkersuisut et oplæg om en økonomisk hjælpepakke til aktører i Sydgrønland
  • 23. august fremsender Naalakkersuisut oplægget til Finansudvalget
  • 12. september modtog Naalakkersuisut opfølgende spørgsmål til oplægget, samt anmodning om retningslinjer som følge af Finansudvalget beslutning d. 3. september
  • Naalakkersuisut fremsender besvarelse af spørgsmål, samt udarbejdet retningslinjer d. 26. september
  • 10. oktober 2024 afviser Finansudvalget oplægget


 

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Jeanette L. Petersen på telefon 34 52 06 eller på mail isiin@nanoq.gl