Gå til sidens indhold
  1. Del link

Pigers visioner for fremtiden

Sendes af: Departementet for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling
Naaja H. Nathanielsen

I anledningen af Pigens Dag sætter vi særlig fokus på piger og unge kvinder og deres livsvilkår.
 
På trods af at det burde være åbenlyst, at piger og unge kvinder har ret til sikkerhed, tryghed, sundhed og frie valg er dette ikke altid tilfældet, hverken her i landet eller globalt. Det er vi forpligtet til at rette op på.
 
Naalakkersuisoq for Ligestilling, Naaja H. Nathanielsen, udtaler:
Retten til egen krop, tryghed i hjemmet og frihed fra kønsrollebestemte forventninger burde være hverdagen for landets piger og unge kvinder, men er det desværre ikke. Konsekvensen er, at de berørte piger begrænses og hæmmes i deres muligheder. Det taber hele samfundet på. Drømme og ambitioner trives ikke i et bur af forventninger. Det er en af de bærende logikker bag Naalakkersuisuts arbejde med at nedbryde det kønsopdelte arbejdsmarked og bag målsætningen om at øge andelen af kvindelige iværksættere.
 
Ingen kan opnå deres drømme alene. Ud over arbejdet med det kønsopdelte arbejdsmarked arbejder Naalakkersuisut også mod at sikre pigers muligheder for at få lederstillinger, og for at de offentlige budgetter gavner piger lige så meget som drenge. Målet er et samfund, hvor alle har mulighed for at deltage på lige fod med hinanden, uanset køn.
 
For yderligere informationer kontakt ministersekretær Jeanette L. Petersen, jalp@nanoq.gl, tlf.: 34 52 06.
 

Faktaboks
Pigens Dag er blevet markeret hvert år den 11. oktober siden 2011 for at sætte fokus på de udfordringer, som piger har og for at fremme pigers bemyndigelse og opfyldelse af deres menneskerettigheder. Årets tema fra FN er ”Pigers Visioner for Fremtiden”
 
I 1995 vedtog FN-medlemslandene på Verdenskonferencen om Kvinder der blev afholdt i Beijing den mest progressive plan nogensinde for at fremme kvinders og pigers rettigheder med ”Beijing-erklæringen og handlingsplanen”. Beijing-erklæringen er den første erklæring, der specifikt fremhæver pigers rettigheder.