Gå til sidens indhold
  1. Del link

Lærer, pensioneret skoleleder, musiker og politiker Leo Rosing er ikke længere iblandt os

Sendes af: Departement for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke

Efter stor indflydelse i det kulturelle og åndelige liv her i Grønland og sikkert i udlandet sov Leo Rosing stille ind 29. september 2024, i en alder af 72 år.

Leo Rosing var et elskværdigt menneske, som ydmygt og uden at sætte sig selv i centrum, arbejdede for det gode i samfundet og blandt sine medmennesker og én der altid søgte at bringe folk sammen.

Rosing var dog også én, der ikke bare accepterede tingenes tilstand. Med sine sange og tekster var han en vigtig bidragsyder til udviklingen af sommer arrangementerne "Aasiviit", både ved deres begyndelse og senere udvikling.

Blandt sine medmennesker var han respekteret og kendt for sin venlighed og sit gode humør samt for at sprede glæde.

Politisk var skolelederen og politikeren i sine sidste år med til at bygge bro mellem mennesker, med fokus på at skabe sammenhold og fællesskab, uden at hænge sig i politisk retning eller hvem der har fremlagt en sag. Han støttede og guidede uanset hvad.

Som musiker og digter havde Leo Rosing store evner, evner, trods en invaliderende ulykke under sin mekaniker uddannelse på den ene hånd, fortsatte med at have, og senere hen blev uddannet og virkede som skolelærer.

Leo var kærlig og omsorgsfuld overfor sin familie, sine efterkommere og sine venner. Det kom især til udtryk i hans udgivelse af den meget elskede og uforglemmelige sang "Soraluannguit." Denne sang vil for evigt minde os, der elskede Leo, om den glæde og samhørighed, den skaber, når den bliver sunget i fællesskab.

Vi sender vores dybeste medfølelse til Leos familie og nære i denne svære tid, og ønsker dem styrke og fred.

Æret være Leos minde.

Yderligere information:
• Uddannet som lærer i 1981
• 1987: Overlærer
• Medlem af kommunalbestyrelsen i Aasiaat 1989-2008
• Skoleleder på Ado Lyngep Atuarfia 1996
• Gik på pension i 2016
• Medvirkede blandt andet på musikudgivelserne: "Aasivik 77," "Qangattarsa qangattarsartigut," "FAM."