Gå til sidens indhold
  1. Del link

Greenland Ruby A/S erklæret konkurs

Sendes af: Departementet for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling
Camp rubinmine

Den 24. september 2024 blev Greenland Ruby A/S erklæret konkurs. Selskabets ledelse har i længere tid forsøgt at redde virksomheden gennem en betalingsstandsning, men det har desværre ikke været muligt.

Naalakkersuisut er løbende blevet orienteret om udviklingen, og det er vigtigt for Naalakkersuisut , at alle regler og vilkår i situationen søges overholdt.

Naaja Nathanielsen, Naalakkersuisoq for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling udtaler:
“Denne konkursbegæring kommer ikke som en overraskelse. Der har i en længere periode været neddroslet aktiviteter omkring Greenland Ruby A/S, men håbet har været at Greenland Ruby A/S kunne finde en anden holdbar og fremtidssikret løsning på udvindingen af rubinerne ved Qeqertarsuatsiaat. Arbejdet med en løsning er nu gået ind i en anden fase, hvor der nu er udpeget kuratorer for konkursboet, og Selvstyret vil fortsætte den tætte dialog om at finde de bedste løsninger i situationen.
Det er i denne situation væsentligt for Selvstyret at sikre de tilbageværende værdier i selskabet, og herunder at sikre selskabets varelager i både ind- og udland. Råstofmyndigheden er i tæt kontakt med kuratorerne for at finde en løsning, herunder sikring, eventuel transport og håndtering af varelageret i ind- og udland.”

Gennem hele forløbet har Råstofstofmyndigheden været i tæt dialog med kuratorerne og ledelsen i Greenland Ruby A/S. Målet er at finde den bedst mulige løsning for det grønlandske samfund og Selvstyret.

Fremtidens rubinproduktion
Under betalingsstandsningen har flere potentielle købere vist interesse for at overtage og videreføre rubinproduktionen i Grønland. I tæt samarbejde med kuratorerne undersøger Råstofmyndigheden nu muligheden for, at en fremtidig grønlandsk rubinproduktion kan fortsætte. Hvis en interesseret køber findes, vil myndighederne vurdere, om køberen har den nødvendige økonomiske kapacitet og tekniske viden til at drive rubinproduktionen videre.

Naalakkersuisut følger udviklingen nøje og vil udtale sig, når der er nyt i sagen.

For yderligere information, kontakt:
- Departementschef Jørgen Hammeken-Holm, joeh@nanoq.gl, telefon 346846