Gå til sidens indhold
  1. Del link

Seminar om anbefalinger til fremtidens alkoholpolitik

Sendes af: Departement for Sundhed

Den 18. og 19. september er Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain, vært for et involverende seminar i Nuuk, hvor politikere og fagfolk mødes for at give deres input til arbejdet med udvikling af anbefalinger til en flerårig evidensbaseret alkoholpolitik.

- Formålet med seminaret er at skabe et fælles engagement, og at samle vigtige input til det videre arbejde med udvikling af en flerårig evidensbaseret alkoholpolitik. Det er samtidig mit håb, at seminaret kan være med til at ruste beslutningstagere på lokalt og nationalt niveau til at træffe langsigtede beslutninger på alkoholområdet, når anbefalingerne er klar, siger Naalakkersuisoq for Sundhed Agathe Fontain og fortsætter:

- De negative konsekvenser ved alkohol er desværre velkendte og alvorlige. Skadelig brug af alkohol rammer hele samfundet og særligt vores børn. Der er brug for handling på alkoholområdet i form af en effektiv og langsigtet national alkoholpolitik, så vi sikrer en tryg opvækst for vores børn og et trygt samfund for nuværende og kommende generationer, hvor ingen skades af alkohol.


Departementet for Sundhed, Center for Folkesundhed i Grønland og WHO/Europe har samarbejdet omkring planlægningen af seminaret, som byder på ekspertoplæg, herunder oplæg fra eksperter fra WHO, storytelling og kulturelle indslag samt en høj grad af deltagerinvolvering.   

Seminaret vil belyse følgende: 

  • Alkoholens betydning for samfundet og behovet for handling
  • Hvordan barnets rettigheder påvirkes af voksnes skadelige brug af alkohol
  • Hvordan alkohol, traumer og selvmord hænger sammen
  • Hvordan alkohols skadelige konsekvenser kan forebygges, og hvilke evidens- og erfaringsbaserede værktøjer der kan tages i brug

Alle som har interesse for seminaret og for arbejdet med anbefalinger til en flerårig evidensbaseret alkoholpolitik er velkomne til at følge med online. Seminaret vil kunne følges på Youtube via Hotel Hans Egedes streamingkanal:
https://www.youtube.com/@hotelhansegedestreaming8574

Forslaget om at fremlægge anbefalinger til en flerårig evidensbaseret alkoholpolitik blev vedtaget af Inatsisartut på forårssamlingen 2023. Anbefalingerne skal præsenteres senest ved forårssamlingen 2025. Arbejdet med alkoholanbefalinger udgår fra Departementet for Sundhed i tæt samarbejde med Center for Folkesundhed i Grønland og WHO/Europe. Udviklingen af anbefalinger sker i et bredt samarbejde med andre departementer og sektorer, og målet er at sikre inddragelse af alle relevante aktører.

Links:
Program – Seminar 18.-19. september 2024

Visuelt program

For nærmere information kan Departementet for Sundhed kontaktes på pn@nanoq.gl.