Gå til sidens indhold
  1. Del link

Naalakkersuisut tager tilbagemeldinger fra erhvervet alvorligt

Sendes af: Departementet for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling
Naaja H. Nathanielsen
Naalakkersuisut sendte i perioden 24. april til 5. juni 2024 forslag til Inatsisartutlov om turistvirksomhed, om zoneinddeling m.v. for erhvervsmæssig virksomhed og begrænsning i adgang til visse områder i offentlig høring.

Forslaget har i høj grad engageret det grønlandske erhvervsliv, og departementet har modtaget et omfattende antal høringssvar. Høringssvarene er ved at blive indarbejdet. Høringssvarene er gjort tilgængelige på høringsportalen.

Bidragene i høringsperioden har medført konkrete ændringer i lovforslaget, blandt andet en tydeliggørelse af rammerne af autorisationsordningen og i kravene til lokalt baseret ejerskab. Da Naalakkersuisut tager parternes tilkendegivelser alvorligt er det besluttet at sende det nu ændrede forslag i supplerende høring. Høringsperioden bliver fra den 2.juli til og med 16. juli, således at forslaget fremsættes til efterårssamlingen 2024.

Naalakkersuisoq for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling udtaler i den sammenhæng:

”Det er første gang der etableres en lovramme om turismen og derfor er det vigtigt at få den korrekt fra starten. Der er afholdt cirka 20 møder med de parter der kender branchen bedst, ud over høringsperioden, som også gav værdifulde bidrag. Formålet med loven har ikke ændret sig. Det er fortsat Naalakkersuisuts målsætning at loven skal styrke lokal tilstedeværelse og vækst i erhvervet og sikre en balanceret udvikling, så vi som samfund ikke væltes bagover af turismen, men kan få gavn af den. Jeg håber at branchen, trods højsæsonen, vil afsætte tid til at gennemlæse det reviderede lovforslag også”


For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Jeanette L. Petersen på telefon 34 52 06 eller på mail isiin@nanoq.gl