Gå til sidens indhold
  1. Del link

Opførelse af fire ungdomsboliger i Qeqertarsuaq igangsættes til sommer

Sendes af: Departement for Boliger og Infrastruktur

Det vækker stor glæde hos Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur, Hans Peter Poulsen, at Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg nu har godkendt Naalakkersuisuts anmodning om udmøntning til opførelse af fire ungdomsboliger i Qeqertarsuaq. 

Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Hans Peter Poulsen udtaler: 
”Det glæder mig at vores ungdomsboligkoncept nu også kan igangsættes i Qeqertarsuaq. Ungdomsboligerne er en vigtig hjælp til de unge i de mindre bosteder, hvor der opleves udfordringer med en mangel på boliger tilpasset de unges behov. Adgangen til en ungdomsbolig kan være et vigtigt springbræt for den unge ind i voksenlivet.

Med godkendelsen kan de endelige kontrakter nu indgås, hvormed der kan iværksættes bestilling af materialer med henblik på at kunne nå første og anden skibsankomst. Byggeriet kan dermed starte ultimo juni 2024, mens aflevering og ibrugtagning af ungdomsboligerne forventes at ske primo november 2025. 

Der opføres i alt 4 ungdomsboliger med et samlet areal på 213 m2. Ungdomsboligerne opføres på et areal, fundet i samarbejde med den lokale entreprenør og den lokale arealmyndighed.

Formålet med opførelse af ungdomsboliger er at imødekomme behovet for boliger til unge i landets mindre bosteder. Flere unge har udtrykt et ønske om at blive boende i deres lokalsamfund, men udfordres af en mangel på boliger specifikt tilpasset deres behov. 

Departementet for Boliger og Infrastruktur kan oplyse at udbuddet af Ungdomsboliger i Kangaamiut er annulleret. Departementet vil undersøge, hvornår der bør gennemføres et genudbud af projektet.

Om Ungdomsboligkonceptet
Ungdomsboligerne er udviklet som led i et standardkoncept, hvis udgangspunkt har været, at boligerne nemt skal kunne opføres i de mindre bosteder, og leve op til en overordnet vision om bæredygtighed og kvalitet, hvor hensynet til økonomi, miljø, klima og det sociale balanceres. 

Projektet er tiltænkt som et springbræt for den unge ind i voksenlivet, hvor den unge hjælpes til at bo på egen hånd. For at gøre springet nemmere for den unge, indeholder alle boligerne også et standardmøblement, der gør at det ikke kræves meget ved indflytning, og at lejerens etableringsomkostninger kan holdes på et minimum. 

Boligerne er indrettet som 1-rumslejligheder med et bruttoareal på ca. 45 m², hvor der ud over en stor entré, er indrettet et bryggers med vask og med plads til en vaskemaskine. Fra bryggerset er der adgang til et bad/toilet og opholdsrummet. Opholdsrummet består af et køkken med spiseplads, en opholdsafdeling med sofa og en alkove med senge niche. Medtænkt er også behovet for fryserplads og plads til fangstudstyr, som kan placeres i det tilknyttede udhus.


For yderligere information kontakt Departementet for Boliger og Infrastruktur på box909@nanoq.gl