Gå til sidens indhold
  1. Del link

Nyt Ligebehandlingsnævn nedsat

Sendes af: Departementet for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling

Naalakkersuisut har nu udpeget medlemmer til det nye Ligebehandlingsnævn i Grønland ud fra de indstillede kandidater. Med oprettelse af Ligebehandlingsnævnet er det muligt for alle borgere at indbringe klager om forskelsbehandling til en administrativ klageinstans.

Med Inatsisartutlov om ligestilling og antidiskrimination må ingen udsætte en anden person for forskelsbehandling på grund af køn, graviditet, adoption, barselsorlov, seksuel orientering, kønsidentitet, kønsudtryk, kønskarakteristika, race, hudfarve, national, social eller etnisk oprindelse, handicap, alder, politisk anskuelse, religion eller trosoverbevisning.

Ligebehandlingsnævnet er udpeget for en 3-årig periode fra lovens ikrafttrædelse den 1. juli 2024. Nævnet består af 1 forperson og 4 øvrige medlemmer.

Naalakkersuisut har udpeget landsdommer Kirsten Thomassen som forperson.

De 4 øvrige udpegede medlemmer i Ligebehandlingsnævnet er:

  • Qillaq Ilannguaq Olsen, indstillet af MIO, Sipineq+ og Grønlands Råd for Menneskerettigheder
  • Ditte Enemark Sølbeck, indstillet af MIO
  • Lise Mørup Dalsgaard, indstillet af Grønlands Råd for Menneskerettigheder
  • Poul Erik Munk Pedersen, indstillet af Ilisimatusarfik

Naalakkersuisoq for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling udtaler:

”Med Ligebehandlingsnævnet har vi taget et stort skridt mod et mere lige samfund for alle borgere. Ingen skal udsættes for forskelsbehandling, men nogle bliver desværre diskrimineret. Hvis man som borger føler sig udsat for diskriminerende behandling, kan man nu tage sin sag til en administrativ klageinstans. Dette er med til at skabe lighed og retfærdighed for alle. Jeg er derfor glad for at kunne meddele, at Naalakkersuisut har dannet et fagligt stærkt og kompetent Ligebehandlingsnævn til gavn for hele landet. Jeg takker de organisationer, foreninger og virksomheder, der har indstillet kandidater til Ligebehandlingsnævnet. Tillykke til de nye medlemmer”.


For yderligere informationer kontakt ministersekretær Jeanette L. Petersen, jalp@nanoq.gl, tlf.: 34 52 06