Gå til sidens indhold
  1. Del link

Workshop om Tidlig indsats og Opsøgende arbejde

Sendes af: Departement for Børn og Unge
Aqqaluaq B. Egede

Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke Aqqaluaq B. Egede er i disse dage i Narsaq for at afholde workshop om ”Tidlig indsats og Opsøgende arbejde”. Workshoppen afholdes i Inuili og varer fra d. 11. – 13. juni.

Deltagerne er fra forskellige institutioner som fra Kommuner, PI/SPS, Ilisimatusarfik, Socialstyrelsen, NIISIP, Tilioq samt MIO.

Naalakkersuisoq for Børn og Unge, som har taget til initiativ til workshoppen, vil med arrangementet have fokus på de svageste familier i Grønland. Deltagerne skal udarbejde en erklæring om en fælles retning for, hvordan man skal hjælpe de mest udsatte personer med tidlig indsats.

”Mange børn i Grønland vokser op i trygge rammer – med kærlige voksne omkring sig og med sunde interesser. Men vi er også nødt til at forholde os til, at mange børn, unge og familier i vores samfund, har det svært, som statistikkerne også viser. Det er familierne der udgør grundstenene i vores samfund og derfor er det bydende nødvendigt, at vi retter vores opmærksomhed mod familien som helhed”, siger Naalakkersuisoq for Børn og Unge, Aqqaluaq B. Egede.

”Tidlig indsats er en meget vigtig del af det forebyggende arbejde. Tidlig indsats forebygger forældres omsorgssvigt af børn og anbringelser udenfor hjemmet. Tidlig indsats er et arbejde alle i samfundet skal løfte. Som offentlige institutioner har vi et særligt ansvar for at gå forrest og løfte arbejdet med tidlig indsats. Vi skal naturligvis være rollemodeller i Selvstyret, kommunerne og fagpersoner, der har berøring med familier, hvor der er behov for tidlig indsats. På workshoppen skal vi stille skarpt fælles målsætninger for den tidlige indsats og det opsøgende arbejde, så vi kan støtte hinanden i den vigtige indsats for udsatte familier for at få hjælp”, siger Aqqaluaq B. Egede.

Workshoppen løber over 3 dage, hvor der vil være forskellige oplæg, som giver indblik i området. Målet med workshoppen er at prioritere tre fælles målsætninger indenfor børn og ungeområdet, som skal styrke arbejdet med tidlig indsats og det opsøgende arbejde for udsatte børn, unge og deres forældre.


Kontakt
For nærmere information kontakt ministersekretær Rosa Thorsen på email: rose@nanoq.gl eller tlf: +299 55 33 03.