Gå til sidens indhold
  1. Del link

Naalakkersuisut har en formuleret politik for Ilisimatusarfik

Sendes af: Departement for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke

Flere artikler beskriver Formand for Demokraatit Jens-Frederik Nielsens bekymring for en flugt af undervisere og forskere fra Ilisimatusarfik. Som det fremgår af et svar fra Ilisimatusarfik, så mangler bekymringen grund i virkeligheden. Det skal ligeledes pointeres at Ilisimatusarfik i nogen grad afspejler det omgivende samfund, hvor der er opstået en tradition for at mange løbende skifter job, både lokale og tilkaldte.

Politisk fokus eksisterer
Der er for loven om Ilisimatusarfik beskrevet helt klare procedurer for ansættelser og afskedigelser på Ilisimatusarfik. Bestyrelsen ansætter rektor. Det samme gælder prorektor og direktør, men ved disse stillinger sker det efter en indstilling fra rektor. Institutledere på Ilisimatusarfik ansættes af rektor.

Når der i loven for Ilisimatusarfik er beskrevet helt klare procedurer for indstilling til ansættelse og andet, er det udenfor Naalakkersuisuts beføjelser at skulle formulere politik på området, som Jens-Frederik Nielsen efterspørger.

Naalakkersuisut arbejder for tiden sammen med bestyrelsen for Ilisimatusarfik på at færdiggøre en udviklingskontrakt hvor der bliver opsat mål for hvorledes begge parter ønsker at udvikling for Ilisimatusarfik skal forløbe over en otteårig periode. Når udviklingskontrakten er underskrevet af begge parter, offentliggøres den.

Når Jens-Frederik Nielsen efterspørger en politik for Ilisimatusarfiks personale situation, må det konstateres at han har skudt lidt ved siden af. Personalepolitik er en sag for bestyrelsen og ledelsen på Ilisimatusarfik. Naalakkersuisut skal imidlertid mere forholde sig til den overordnede udvikling af Ilisimatusarfik, og dialogen om den ønskede udvikling kører allerede med bestyrelsen for Ilisimatusarfik.

Med venlig hilsen

Nuka Kleemann, Departementschef
Toqq/direkte 55 64 64, nukkl@nanoq.gl