Gå til sidens indhold
  1. Del link

Veterinær-og Fødevaremyndigheden i Grønland: Spis ikke kasserede rejer

Sendes af: Departement for Fiskeri og Fangst
Billede af rejer

Veterinær-og Fødevaremyndigheden i Grønland: Spis ikke kasserede rejer
Veterinær- & Fødevaremyndigheden i Grønland (VFMG) har den 20. februar 2024 fået en henvendelse fra Royal Greenland, som meddeler at de har fået stjålet kasserede rejer fra deres affaldscontainer i Ilulissat, hvilke bliver solgt videre af forskellige personer via Facebook.

Royal Greenland har lavet opslag om at disse rejer ikke er egnet til føde og advarer derfor om, at man ikke køber og spiser disse rejer.

VFMG viderebringer hermed Royal Greenlands advarsel mod at købe og spise de kasserede rejer, da de ikke er egnet til konsum.

Ifølge Hjemmestyrets bekendtgørelse om levnedsmiddelvirksomheder må fødevarer ikke tilvirkes, forhandles eller overdrages, hvis varen ved anvendelse på sædvanlig måde må antages at kunne overføre eller fremkalde sygdom eller kunne medføre forgiftning eller hvis varen på grund af sygelig forandring, fordærvethed, forurening, fejlagtig tilberedning eller af anden årsag må anses at være uegnet til menneskeføde.

Dette gør sig også gældende for fødevarer som de kasserede rejer, da de ikke er egnet til konsum.

Royal Greenland meddeler, at man kan kontakte Kommunikationschef Merete Lindstrøm for yderligere information på e-mail: meli@royalgreenland.com

For nærmere information kontakt Veterinær- & Fødevaremyndigheden, e-mail: uumasut@nanoq.gl.