Gå til sidens indhold
  1. Del link

Sungiusarfik Ikinngut får ny bygning

Sendes af: Departement for Børn, Unge og Familier

I dag indvies den nye bygning for døgninstitutionen for unge og voksne udviklingshæmmede, Sungiusarfik Ikinngut.

Det er Naalakkersuisuts vision, at personer med funktionsnedsættelse ikke skal begrænses af fysiske og usynlige barrierer i samfundet. 

D. 16. november indvier Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke, Aqqaluaq B. Egede, og Socialstyrelsen den nye bygning for døgninstitutionen for unge og voksne udviklingshæmmede, Sungiusarfik Ikinngut, i Ilulissat, som tilgodeser denne vision.

Bygningen er indrettet med moderne fysiske rammer og er tilpasset til de behov, som beboerne i Sungiusarfik Ikinngut møder i deres hverdag.

  • De fysiske rammer har betydning for beboernes trivsel og de skal understøtte deres udviklingsmuligheder. Med Sungiusarfik Ikinngut, er samfundet et skridt nærmere for at kunne give flere medborgere med et handicap et egnet sted at bo, med gode og tilgængelige fysiske omgivelser og det skal være med til at tilvejebringe tryghed i hverdagen, både for beboere og personalet, Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke, Aqqaluaq B. Egede.

Sungiusarfik Ikinngut består af et nybyggeri af en beboelsesenhed, med plads til 20 beboere, og ombygning af den eksisterende hovedbygning. Bygningen danner ramme om både træning af fysiske færdigheder, aktiviteter og socialt samvær.

Kontakt 
For nærmere information kontakt ministersekretær Lars Salik H. Kielsen på e-mail: salik@nanoq.gl eller tlf: +299 34 50 00.