Gå til sidens indhold
  1. Del link

Vivian Motzfeldt besøger China Seafood EXPO i Qingdao

Sendes af: Formandens Departement

Den 25. oktober har Naalakkersuisoq for Selvstændighed og Udenrigsanliggender Vivian Motzfeldt besøgt China Seafood EXPO i Qingdao, hvor hun bl.a. besøgte Royal Greenland til messen. Det var et velbesøgt møde, hvor der var stor interesse for Royal Greenland, deres produkter samt for Grønland generelt. China Seafood EXPO er en årlig begivenhed og er den vigtigste og største fiskerimesse for de grønlandske virksomheder.

Efter genåbningen af Kina efter corona-pandemien, er det vigtigt for Naalakkersuisut at støtte op om vores virksomheder, også til China Seafood EXPO.

Qingdao er en stor havne,- og kystby der ligger ud til det Gule Hav. Hvorfor der er naturligt fokus på fiskeri i området - inkl. dets opland har byen ca. 10. mio. indbyggere.

I Qingdao blev der ligeledes afholdt en VIP reception i samarbejde med Royal Greenland og Polar Seafood, hvor officielle lokale gæster samt virksomhedernes forretningsforbindelser og lokale partnere deltog.

Her talte Vivian Motzfeldt og sammenlignede Grønland og Qingdao, og med vores lille befolkningstal på ca. 56.000 indbyggere i mente, er det flot at vores virksomheder har været i stand til at lave forretninger herude i så lang tid. Royal Greenland etablerede deres salgskontor i Qingdao for 20 år siden, og sammen med Polar Seafood og andre virksomheder bliver der leveret et professionelt arbejde og eksport af seafood produkter til Qingdao til gavn for Grønlands økonomi.
Sammen med deres lokale partnere, kan vi også være stolte over, at vi med ca. 56.000 indbyggere fra verdens største ø, bidrager med at skabe arbejdspladser og økonomisk vækst i Kina. Det viser også, at Grønland og vores virksomheder er seriøse og professionelle partnere, og dette anerkender de kinesiske myndigheder også, fremhævede Naalakkersuisoq.
”Det er glædeligt, at jeg på vegne af Naalakkersuisut kan være med til at markere vores virksomheders betydning i Kina og støtte deres ønsker for at fastholde de gode relationer og arbejde for bedre handelsbetingelser. Mange af de indhandlede produkter og fangster fra vores kyst bliver eksporteret til Kina. Det betyder meget for vores lokalsamfund derhjemme, og for vores land generelt, at vi arbejder målrettet for at understøtte vores virksomheders eksport til særlig Kina”. Udtalte Naalakkersuisoq for Selvstændighed og Udenrigsanliggender Vivian Motzfeldt til receptionen.

”Kina er Royal Greenlands største enkeltmarked hvor de grønlandske produkters høje kvalitet kombineret med oprindelsen fra Grønland, der er omgivet af et af verdens reneste farvande, nyder stor anerkendelse. Det er derfor vigtigt at dette understøttes af Naalakkersuisut, der dermed er med til yderligere at øge fokus på grønlandske produkter”
udtaler Royal Greenland CEO Susanne Arfelt Rajamand.

”Vi er fra Polar Seafood’s side meget glade for den politiske opbakning vores samhandel med Kina har, det sætter vi stor pris på, og vil gerne takke Naalakkersuisut for den uvurderlige støtte. Polar Seafood har været med siden Grønland startede samhandlen med Kina i 1990’erne. Vi er meget glade for de mange loyale kunder eller som vi kalder dem partnere vi har. Det har været en fornøjelse at være en del af den rejse udviklingen af markedet for bl.a. koldtvandsrejer, hellefisk, torsk i Kina har været for vore partnere og os” udtaler Polar Seafood CEO Henrik Leth

Yderligere kontakt: Repræsentationschef Jacob Isbosethsen jsis@nanoql.gl