Gå til sidens indhold
  1. Del link

Elcykler skal lovliggøres

Sendes af:
Der har været flere artikler og debatter på Facebook om elcykler, siden Grønlands Politi udsendte en meddelelse om at elcykler er ulovlige.

Elcykler er ulovlige, fordi Bekendtgørelse om køretøjers indretning og udstyr i Grønland definerer en cykel som et ”pedaldrevet køretøj på hjul […], som ikke er forsynet med motor”. Bekendtgørelsen er fra 1979, hvor de moderne elcykler ikke var blevet udviklet.

Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Hans Peter Poulsen har skrevet til Transportministeren og anmodet om, at elcykler lovliggøres efter de samme regler som gælder i Danmark.

Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur udtaler:

”Naalakkersuisut følger interesseret med i den teknologiske udvikling, som i disse år kommer med nye typer køretøjer. Nogle af disse kan være til stor gavn for Grønland, mens andre ikke passer til de grønlandske veje. Naalakkersuisut arbejder for, at færdselslovgivningen giver borgerne de bedste muligheder for sikkert at udnytte udviklingen.”

Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Hans Peter Poulsen uddyber at:

”Det ligger Naalakkersuisut meget på sinde, at vi i Grønland har en tidssvarende lovgivning på færdselsområdet. Derfor vil jeg fortsætte dialogen og om fornødent presse på i den vedvarende dialog med Trafikministeren om modernisering af færdselsloven.”

Den videre proces er, at Færdselsstyrelsen skal udarbejde et udkast til en ændret bekendtgørelse, som så skal i offentlig høring i Grønland. Herefter skal Naalakkersuisut tage stilling til forslaget, før Færdselsstyrelsen kan udstede bekendtgørelsen.

For yderligere information kontakt Departementet for Boliger og Infrastruktur på box909@nanoq.gl