Gå til sidens indhold

Det sker i denne uge: Stor konference om traumer hos børn

Sendes af:
Børn

Fra i dag afholder Socialstyrelsen konference om traumer hos børn, som skal sikre bedst mulig hjælp til børnene – et arrangement med 126 deltagere fra hele landet.

På konferencen “Grønlandsk konference om traumer hos børn og hvordan vi hjælper dem” stiller Socialstyrelsen skarpt på vigtigheden af udredning af børn, der har været udsat for traumer.

- At udbrede viden og skabe mulighed for kompetenceløft hos fagpersoner på børn- og ungeområdet, er vigtigt for mig. Denne konference samler vores fagfolk og giver dem værdifulde redskaber og nyttig viden, så vi bedst kan hjælpe børn og unge, der har været udsat for traumer, siger Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke, Aqqaluaq B. Egede.

Til den fire-dages konference skal deltagere, bestående af sagsbehandlere, skolekonsulenter, psykoterapeuter og andre relevante fagfolk, der arbejder med børn og unge, klædes på til at styrke indsatsen med henblik på behandling og udredning.

Dette sker i samarbejde med Syddansk Universitet, hvor psykologer fra Videnscenter for Psykotraumatologi blandt andet skal give introduktion i anvendelsen af børnetraume-tests SDQ, ITQ-CA og Miki-testen og OCTS.

- Hvis vi skal hjælpe børn og unge optimalt, skal vi kunne indhente ny viden, derudover er det vigtigt at vi også udbreder vores nye viden. Der er drøftelse om traumer, men for at kunne skaffe hurtigere hjælp til børn og unge der har været udsat for traumer, er det tid til, at vi som fagfolk deler redskaber i fællesskab. Behandleren behøver nødvendigvis ikke være en psykolog, for der er mange dygtige og effektive fagpersoner i landet – og disse fagpersoner anmoder stadig om redskaber, siger afdelingschef for Borgerrettet Afdeling fra Socialstyrelsen og medarrangør, Naja Lund Kielsen.

Konferencen afholdes i Café Tamu, Nuuk, og varer til og med d. 27. oktober.

For nærmere information kontakt ministersekretær Lars Salik H. Kielsen på e-mail: salik@nanoq.gl eller tlf: +299 34 50 00 og Socialstyrelsen på e-mail: borgerrettetafdeling@nanoq.gl