Gå til sidens indhold
  1. Del link

Vivian Motzfeldt havde besøg i Nuuk af den danske Nordisk samarbejdsminister

Sendes af: Departement for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel

Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel, Vivian Motzfeldt var vært for Kirkeminister, minister for landdistrikter og Nordisk samarbejde, Louise Schack Elholm i Nuuk d. 18. september 2023.

Udover at være Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel, er Vivian Motzfeldt også Nordisk Samarbejdsminister i Grønland. Mandag d.18.september var Vivian Motzfeldt vært for den danske Nordisk samarbejdsminister, Louise Shack Elholm, for at tale om det nordiske samarbejde.

Til mødet orienterede Naalakkersuisoq Vivian Motzfeldt den danske Nordisk samarbejdsminister om at Naalakkersuisut har interesser i at fremme arbejde med fokus på forsyningssikkerhed. Om dette sagde Naalakkersuisoq:

”I Grønland arbejder vi på at øge handel og samarbejde med venner og allierede. Der er et behov for at udvikle nye handelsforbindelser til vores naboer i Vest, for herigennem kan vi også bedre sikre vores forsyningssikkerhed ”.

Derudover talte de bl.a. om det kommende formandskab i Arktisk Råd i 2025, hvor Naalakkersuisoq udtrykte: ”I 2025 overtager Danmark formandskabet for Arktisk Råd, en opgave der kræver mange ressourcer og som vi allerede har påbegyndt vores indledende forberedelser til”.

Ministrene talte også om Nordisk Ministerråds Arktiske samarbejdsprogram, som Grønland overtog i 2021. Om det kunne Naalakkersuisoq fortælle den danske samarbejdsminister: ”Det glæder mig, at samarbejde med alle nordisk lande fungerer godt og det forvaltes godt af Nordens hus i Grønland, NAPA og Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet.
Sidst fik de også talt om grænsehindringer i Kongeriget samt i Norden.

For nærmere information kontakt ministersekretær Naasunnguaq Beck Kristensen på e-mail: nabk@nanoq.gl