Gå til sidens indhold
  1. Del link

Naalakkersuisut støtter berørte til spiralsagen og ønsker en grundig udredning

Sendes af: Departement for Sundhed
I går den 7. september afholdt forskergruppen til spiralsagsudredningen deres første borgermøde i Ilisimatusarfik/Grønlands Universitet i Nuuk. Forskerholdet og deres foreløbige arbejdsplan blev i denne sammenhæng præsenteret. Der var god tilslutning til mødet og der var mange spørgsmål og kommentarer til udredningens tilblivelse og format.

Naalakkersuisoq for Sundhed Mimi Karlsen, som deltog til mødet, udtaler:

”Jeg har et vigtigt budskab til kvinderne der er berørt. I skal vide at I bliver taget alvorligt. Vi støtter jer. Og vi tror på hvad I fortæller!
Det kræver mod at stå frem og fortælle om de overgreb I har været udsat for, og det vil jeg rose jer for. Samtidig vil jeg opfordre til at berørte gør brug af de opstillede kommunikationslinjer til at fortælle deres historier, så forskerne kan få et fyldestgørende billede at hvad der er sket, til brug i deres arbejde”


Og fortsætter:

”Det næste borgermøde forskerholdet afholder vil foregå i Odense den 27. september, det agter jeg også at deltage i og jeg håber at min danske kollega, Indenrigs- og sundhedsministeren, vil gøre det samme.”


For nærmere information kontakt ministersekretær Naja Lynge-Petersen på e-mail: nalp@nanoq.gl eller tlf: +299 34 66 41.