Gå til sidens indhold
  1. Del link

Genindførsel af en krydstogtpassagerafgift fra 1. januar 2024

Sendes af: Departement for Finanser og Ligestilling

Naalakkersuisut har i forbindelse med høringen af et lovforslag modtaget en lang række relevante og konstruktive høringssvar.

Forslaget er på den baggrund blevet tilpasset og forbedret, og samtidig har Naalakkersuisut besluttet at fremrykke lovens ikrafttrædelse til 1. januar 2024.

Krydstogtpassagerafgiften og de forhøjede havneafgifter for større krydstogtskibe vil indgå i landskassen på lige fod med andre fiskale indtægter. Merprovenuet forventes efter en politisk prioritering bl.a. at blive anvendt til en styrket vedligeholdelsesindsats i forhold til havnene.

Forslaget indeholder også en mulighed for kommunerne for at få gebyrindtægter fra krydstogtpassagerer. Kommunerne udpeger og indmelder de steder, som skal pålægges det nye miljø- og vedligeholdelsesgebyr. Gebyret kan i overensstemmelse med forslaget maksimalt fastsættes til 50 kr. pr. passager pr. ilandsættelse.

Naalakkersuisut har fremsendt forslaget til Inatsisartut – og overlader det nu til Inatsisartuts videre behandling.

For yderligere oplysning kontakt Chefkonsulent i Departementet for Finanser og Ligestilling, Marie Færch direkte 34 54 08, mail marf@nanoq.gl