Gå til sidens indhold
  1. Del link

Kulturpris til Liv Aurora Jensen og Peter Jensen

Sendes af: Departement for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke
Erfalasorput
Kulturprisen er i år gået til designer Liv Aurora Jensen og filmproducent Peter Jensen.

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke Aqqaluaq B. Egede stod for overrækkelsen af priserne i Katuaq, Grønlands Kulturhus, på Nationaldagen, den 21. juni.

Om Liv Aurora Jensen sagde Aqqaluaq B. Egede blandt andet:

- Hun har mere end 30 års erfaring indenfor iværksætteri, samarbejde med andre forskellige aktører og private og offentlige institutioner, grafisk arbejde til tv og tryk, tekstilprint design og formgivning – og hendes mål har altid været at gengive idéer så enkle og æstetiske som muligt. Og hendes firmas filosofi er at producere miljøvenlige produkter, som er produceret i gode humanitære omgivelser og har arbejdsgivere, der overholder menneskerettigheder. Udover omtanke for miljøet, satser hendes firma på kvalitet fremfor kvantitet. Derudover har ønsket om at eksportere grønlandsk design været en fast fokus hos hende, og det er stadig hendes firmas faste opråb, den dag i dag, at der skal eksporteres mere fra Grønland.

Om Peter Jensen sagde Aqqaluaq B. Egede blandt andet:

- En autodidakt filmpersonlighed, som har været selvstændig erhvervsdrivende i mange år. Han er pioner og grand old man indenfor filmverdenen i Grønland med en del produktioner bag sig og har gennem tiden udklækket nye filmfolk. Det meste af hans liv har drejet sig om medierne, i særdeleshed på film og tv-området.

Naalakkersuisut stiftede den Grønlandsk Kulturpris i 1982. Den uddeles sammen med 50.000 kr. til en eller flere personer eller organisationer, der har ydet en ekstraordinær indsats for det kulturelle liv. Prisen uddeles hvert år på Nationaldagen den 21. juni.


Inussiarnersumik inuulluaqqusillunga
Med venlig hilsen


Pia Lynge (Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke)
Toqq/direkte 34
PILY@nanoq.gl