Gå til sidens indhold
  1. Tooltip text

9.3 mio. kr. uddeles til sociale formål

Sendes af: Departement for Børn, Unge og Familier
Mimi Karlsen

Årets tilskud til indsatser med sociale formål er fordelt. Den store interesse for at yde en indsats glæder Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Familier og Sundhed, Mimi Karlsen.

I alt er 9,3 mio. kr. tildelt til udsatte børn, unge og familier i landet. Ud af 101 ansøgere, har 53 modtaget et bevillingsbrev fra Socialstyrelsen. Der er søgt for over dobbelt så mange midler, som der er til rådighed på Finansloven. De mange ansøgninger vidner om en stor virkelyst til at skabe nye indsatser og sociale forbedringer.

”Det er meget glædeligt, at mange vil gøre en forandring for at hjælpe borgerne. Disse tiltag vil på sigt styrke ikke alene målgruppen, men samfundet som helhed,” siger Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Familier og Sundhed, Mimi Karlsen.

Der har været særligt fokus på at støtte frivillige handicapforeninger. Blandt andet har NIIK (Nunatsinni Inuit Innarluutillit Kattuffiat) modtaget tilskud til opstart af projekt Solsikkesnoren. Projektsamarbejdet gør usynlige handicaps synlige, og forventes at styrke foreningen.

Andre forebyggende projekter der modtager tilskud, er mandegrupper for fædre i Kommuneqarfik Sermersooq. Mandegrupperne løfter fædre og familiers robusthed gennem viden om psykisk sårbarhed og forebygger udsathed og vold.

Oplysningsprojektet Timi tarni har også fået tilskud. Projektet genfortæller myten om Kaassasuk og den stærke mand i Qeqertalik.

Derudover støttes drift af krisecentre i alle kommuner, herunder byerne Aasiaat, Ilulissat, Narsaq, Nuuk, Paamiut og Qaqortoq.

Også plejefamilieområdet har fået tildelt tilskud, som sikrer forbedret sagsbehandling og styrkelse af plejefamilier.

Derudover støttes væresteder til børn i Ittoqqortoormiit, Tasiilaq, Aasiaat, Nanortalik og Nuuk. Væresteder arbejder forebyggende og er et sted, hvor børn kan opholde sig i dag- og aftentimerne.

Læs mere på Socialstyrelsens hjemmeside for nærmere information om tilskud til sociale formål.

For nærmere information kontakt ministersekretær Naja Lynge-Petersen på e-mail: nalp@nanoq.gl eller tlf: +299 34 66 41.