Gå til sidens indhold
  1. Tooltip text

Nok er nok: Vi skal ikke se til i tavshed om seksuelle overgreb

Sendes af: Departement for Børn, Unge og Familier
Mimi Karlsen

Seksuelle overgreb mod børn og unge er et alvorligt samfundsproblem og alt for mange taler ikke højt om det. Vi skal udvise samfundssind og få det stoppet, udtaler Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Familier og Sundhed, Mimi Karlsen.

Der er fortsat et højt antal anmeldelser på seksuelle overgreb mod børn og unge her i landet. Samtidig med at nogle af disse bliver overset, bliver de også fortiet.

De seneste tal fra Grønlands Politis årsrapport for 2022 viser, at antallet af anmeldelser på seksuelle overgreb mod børn er steget. Tallene viser dog kun den registrerede kriminalitet og ikke mørketallet.

Det er en bekymrende tendens, som alle i fællesskab bør tage hånd om, mener Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Familier og Sundhed, Mimi Karlsen:

”Overgreb mod børn og unge sker bag lukkede døre og mange af disse forbrydelser bliver desværre ikke opdaget eller anmeldt. Vi skal udvise samfundssind og bringe det frem i lyset for at få det stoppet,” siger Mimi Karlsen og tilføjer:

”Myndighederne har et ansvar for at forebygge seksuelle overgreb. Men det er langt fra nok. Alle voksne, uanset om det er familie, pædagoger, bekendte eller andre, har et særligt ansvar for at anmelde seksuelle overgreb. Det er uhyre vigtigt, at vi passer på vores børn og reagerer ved at involvere myndighederne,” understreger Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Familier og Sundhed, Mimi Karlsen

For nærmere information kontakt ministersekretær Naja Lynge-Petersen på e-mail: nalp@nanoq.gl eller tlf: +299 34 66 41.