Gå til sidens indhold
  1. Del link

Verdenssundhedsorganisationen besøger Nuuk, Atammik og Ilulissat

Sendes af: Departement for Sundhed
Verdenssundhedsorganisationen besøger Nuuk, Atammik og Ilulissa

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) besøger i disse dage Grønland. Besøget har til formål at øge WHO’s kendskab til sundhedsområdet, sundhedstilstanden samt de særlige grønlandske forhold. Fra WHO deltager Dr. Hans Henri P. Kluge, regionaldirektør for WHO Europa, der ledsages på rejsen af Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen i Danmark og medlem af WHO's globale bestyrelse.

Vi er glade for den interesse WHO udviser for sundhedsområdet i Grønland og byder dem velkommen. Besøget er en vigtig mulighed for at drøfte udviklingen i befolkningssundheden. Samtidig kan give WHO et indblik i de udfordringer, som vi står overfor. Det er min forventning, at besøget kan være med til at skabe en fælles forståelse for sundhedsforholdene her i landet, og hvordan vi arbejder med at sikre, at alle har lige adgang til sundhedsbetjening, udtaler Jess Svane, Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender.

Rejsen er det første officielle højniveau WHO-besøg i Grønland og WHO's regionale direktør for Europa, Dr. Hans Henri P. Kluge, udtaler følgende:

"Det er en stor glæde at være her i Grønland, inviteret af Naalakkersuisoq for Sundhed, på det første højniveau WHO-besøg. Besøget er en mulighed for at lytte og lære, og høre førstehåndserfaringer fra sundhedsfagligt personale og beslutningstagere inden for sundhedsområdet. 

Grønland tilbyder mange inspirerende eksempler på god praksis og innovation inden for sundhedssektoren, der bør deles på tværs af den europæiske region. Fra anvendelse af telemedicin til at levere sundhedsydelser over lange afstande, udvidelse af opgaveporteføljen for sygeplejersker, til en dyb forståelse af samspillet mellem menneskene og naturen,
" tilføjer han.

Udover det politiske niveau mødes repræsentanterne fra WHO under besøget med nogle af de mennesker fra det kommunale område, Ilisimatusarfik og sundhedsområdet, som til daglig arbejder med sundhed og velfærd. 

For yderligere information, kontakt venligst ministersekretær Frederik Kristiansen: e-mail: frek@nanoq.gl eller tlf. nr. 34 56 85.

  • Verdenssundhedsorganisationen besøger Nuuk, Atammik og Ilulissat

  • Verdenssundhedsorganisationen besøger Nuuk, Atammik og Ilulissat