Gå til sidens indhold
  1. Del link

Schweiziske fjeldskredsspecialister viser deres ekspertise

Sendes af: Departementet for Råstoffer og Justitsområdet
Aqqaluaq B. Egede

Naalakkersuisoq for Råstoffer og Justitsområdet skal rejse til Schweiz for at tilegne sig information om, hvordan vi kan opnås større viden om risikoen for fjeldskred i Grønland.

Hvordan kan vi hjælpe borgerne i forbindelse med risiko for fjeldskred og trods alt skabe en større tryghed?

For at afdække spørgsmålene skal Naalakkersuisoq for Råstoffer og Justitsområdet Aqqaluaq B. Egede rejse til Schweiz for at tale med fjeldskredseksperter.

Schweiz er et bjergrigt land. Landet er et af det fremmeste land indenfor forskning og erfaring ved overvågning af mulige fjeldskred. Naalakkersuisoq vil på ekskursionsrejse til Schweiz for at få mere viden indenfor overvågningsudstyr til disse naturkatastrofer.

”Jeg skal møde geologer og forskere, som har udviklet forskellige overvågningsudstyr af mulige fjeldskred. Jeg rejser sammen med borgmester Palle Jerimiassen og kommunalbestyrelsesmedlemmer i Avannaata Kommunia.”
“Vi ønsker at vide mere om de schweiziske geologers erfaringer, således vi kan bruge det her i landet i beredskabet overfor mulige usikre fjelde og for at kunne skabe en større tryghed til borgere, der bor i nærheden. Vi skal i samarbejde med bjergrige landes eksperter opsætte de bedste mulige overvågningssystemer af usikre fjelde i Grønland. Formålet er at borgerne i Uummannaq-fjorden beskyttes bedst muligt", siger Naalakkersuisoq.

Naalakkersuisoq for Råstoffer og Justitsområdet regner med at besøge bostederne i Uummannaq-fjorden i år.
”Det er vigtigst at sikre den bedste beskyttelse af borgernes liv. Vi har stadig udfordringer med viden indenfor den store og omkostningstunge opgave. Vi forventer at indgå en samarbejdsaftale i nær fremtid med de Schweiziske myndigheder, der har lang tids erfaringer med overvågningssystemer. Vi efterlyser gode løsninger for at beskytte livet hos borgerne i Uummannaq-fjorden. ”

Kontakt for at få yderligere oplysninger hos ministersekretær Lars Salik Kielsen: LSAK@nanoq.gl