Gå til sidens indhold
  1. Del link

Bekæmpelse om kriminalitet i fiskeriet blev drøftet

Sendes af: Departement for Fiskeri og Fangst

Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst Karl Tobiassen deltog den 23. marts 2023 i afholdelse af “ Justice conference 2023” i København. Conferecenen blev arrangeret af Norge og dets samarbejdspartnere.

Conferencens formål var:

Vidensdeling, synliggørelse af udfordringerne og nytænkning samt at få inspiration på tværs af landene med henblik på at bekæmpe kriminaliteten inden for fiskerisektoren.

Blue Justice er en tværorganisatorisk og grænseoverskridende sammenslutning af 54 lande, hvor landene i fællesskab samarbejder med henblik på at bekæmpe kriminaliteten indenfor fiskerisektoren. 

Ved afslutningen af konferencen underskrev seks nye lande deklarationen, således 60 lande nu repræsenterer deklarationen.

“Det er vigtigt at Grønland deltager i arbejdet med at bekæmpe alle former for kriminalitet indenfor fiskeriet, også videre salg af ulovlig fangst”, siger Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst Karl Tobiassen, og understreger: “Derfor må vi sikre, at rammerne indenfor fiskerikontrolfunktionen, og ikke mindst kvaliteten af kontrollen, fortsat er optimale i Grønland”.

Kontakt

Departementet for Fiskeri og Fangst. apn@nanoq.gl