Gå til sidens indhold
  1. Del link

Politisk forlig om ny ejerskabspolitik

Sendes af: Formandens Departement
Den røde bygning NC
Naalakkersuisut og Inatsisartuts partier har forhandlet en politisk aftale på plads om en ny ejerskabspolitik for de selvstyreejede aktieselskaber.

Forhandlingerne startede i september 2022 og har nu resulteret i bred politisk aftale mellem Inuit Ataqatigiit, Siumut, Demokraatit og Atassut.

Formanden for Naalakkersuisut Múte Bourup Egede udtaler om formålet:

”Det har stået klart i noget tid, at der har været et behov for opdatering af ejerskabspolitikken. Mit klare ønske har været at give vores aktieselskaber tydelige rammer som kan holde i mange år. En bred forligskreds kan sikre at ejerskabspolitikken ikke svinger alt afhængigt af hvem der sidder ved magten, og den stabilitet har vores selskaber og vores samfund brug for.

Vi har desværre ikke haft politisk tradition for forligsarbejde i mange år. Det er noget vi i koalitionen har ønsket at ændre, for at skabe langtidsholdbarhed i de politiske beslutninger. Jeg ser frem til at vi i samarbejde får opbygget erfaringer med forligsarbejdet.”

Múte Bourup Egede siger videre om forhandlingerne med Inatsisartuts partier:

”Forhandlingerne har været gode og konstruktive. Partierne er gået til opgaven med vilje og lyst til at skabe et fælles stærkt resultat og derigennem gøre en forskel. Jeg vil gerne takke forhandlingsparterne for et rigtig godt forløb.”

Læs rammeaftalen her.

For yderligere information kontakt ministersekretariatet i Formandens Departement på allatsit@nanoq.gl.

For baggrundsinformation om rammeaftalen, kontakt afdelingschef i Bestyrelsessekretariatet Jonas Smed Sørensen på jnss@nanoq.gl.