Gå til sidens indhold
  1. Del link

Naalakkersuisoq: Flere havne skal forbedres

Sendes af: Departement for Boliger og Infrastruktur

Naalakkersuisut arbejder på at sikre vedligehold og renovering af havne. Vedligehold og renovering af Selvstyrets kajanlæg sker efter sektorplan for havne.

- Havne har altid haft en særlig vigtig position, og de er stadig særligt vigtige, siger Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Hans Peter Poulsen.

Sandet ved havnen i Kangerlussuaq har i en årrække været et problem, for dem der ville lægge til i havnen. Det er alt fra turistskibe, jægere og andre havnebrugere, som er nødt til at vente på højvande, for at lægge til. Dette skal forbedres.

- I år gør vi det på en anden måde. Ved brug af nye metoder vil vi minimere problemet med sand i Kangerlussuaq havn. I forbindelse med erhvervsudviklingen vil det altid være nødvendigt at arbejde på havnene, siger Hans Peter Poulsen.

Dertil arbejder Sikuki A/S på at etablere et nyt tankanlæg ved kajen i Kangerlussuaq, som vil være en forbedring af servicen i forhold til det nuværende, gamle system.

Andre havne

Man er i gang med at udarbejde en plan for havnen i Narsarsuaq. Havnen i Kullorsuaq skal udbedres denne sommer. Moderniseringen af havnen i Tasiilaq skal planlægges i løbet af året i år. Havnen i Aasiaat skal i udbud til sommer. Endelig er der et udbud igang for Maniitsoq Havn, som også står for at skulle renoveres.

- Der er flere havne, som trænger til vedligehold og renovering i vores vidtstrakte kyster. Derfor er der udarbejdet en sektorplan for havne. Hans Peter Poulsen slutter af med at sige, at der bliver udført vedligehold på havnene efter prioritering.

For yderligere information kontakt Departementet for Boliger og Infrastruktur på box909@nanoq.gl