Gå til sidens indhold
  1. Tooltip text

Krav om tilladelse til betalingsturisme uden fangst på isbjørne – isbjørnesightseeing

Sendes af: Departement for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel
Kangerluk fjord

Naalakkersuisut har den 6. marts godkendt ny isbjørnebekendtgørelse, hvorefter der gives mulighed for at tilbyde betalingsturisme uden fangst på isbjørne.

Der skal gøres opmærksom på, at det er forbudt at tilbyde betalingsturisme for isbjørne sightseeing uden en tilladelse.

Tilladelse skal indhentes hos Departementet for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel. En forudsætning for at modtage en tilladelse er blandt andet at ansøger er hjemmehørende person – med fast bopæl i Grønland .

”Jeg er glad for at vi nu også i Grønland kan tilbyde isbjørne sightseeing, som man også gør i de lande, der har isbjørne. Det giver derfor mulighed for flere oplevelser for turister, der således gerne skal gavne vores lokale herboende turismeaktører, der med tilladelse til dette kan tilbyde denne unikke oplevelse.”, udtaler Vivian Motzfeldt.

Ansøgningsskema om at blive godkendt arrangør af betalingsturisme uden fangst på isbjørne ligger tilgængeligt på sullissivik.gl

For yderligere information kontakt Departementet for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel på isiin@nanoq.gl eller ministersekretær Naasunnguaq Beck Kristensen på e-mail: nabk@nanoq.gl eller tlf: +299 34 56 82