Gå til sidens indhold
  1. Del link

Naalakkersuisoq Erik Jensen får løsningsforslag fra Air Greenland

Sendes af: Departement for Boliger og Infrastruktur
Erik Jensen
2022 har været et forfærdeligt år på trafikområdet. Vejret har været meget dårligt i år, samtidig med at primært helikopterbeflyvninger har haft mange tekniske problemer.

Derfor har Naalakkersuisut fuld forståelse for at de mange borgere der har oplevet irregularitet på helikopterdriften er blevet frustreret. Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur, Erik Jensen, følger udviklingen tæt.

Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur har tidligere haft møder med direktøren for Air Greenland A/S, Jacob Nitter Sørensen og havde et nyt møde mandag den 18. december for at afdække problemet og mulige løsninger.

Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur, Erik Jensen, udtaler i den forbindelse:

”Vi er heller ikke tilfreds med den store irregularitet vi har set i landet på helikopterområdet. Derfor er vi også glade for den dialog vi har haft mandag, hvor der har været fremlagt flere løsningsforslag,” og fortsætter:

”Vi kan ikke gøre noget ved vejret, men irregularitet grundet teknik skal minimeres mest muligt. Derfor er vi glade for, at Air Greenland også har dette som fokuspunkt. Tilsvarende er det vigtig, at Air Greenland prioriterer kommunikation og forklarer de rejsende, hvad der går galt og hvilke løsningsmodeller der vælges og hvorfor.”

Der var på mødet enighed om, at Air Greenland skal have samme gode service og informationsniveau overfor kunder og rejsende både når der flyves planmæssigt og når der opleves irregularitet.

På mødet blev der fremlagt forskellige løsninger, som skal afhjælpe problemet, herunder, at der opbygges flere lokale reservedelsdepoter på de enkelte stationer, hvilket væsentligt vil forkorte reparationstiden.

Direktør for Air Greenland, Jacob Nitter Sørensen, udtaler følgende:

”Jeg har stor forståelse for de frustrationer det giver for de rejsende, når der opleves aflysninger. Det er rigtig ærgerligt og vores medarbejdere gør alt hvad de kan for at løse problemerne. Vi har efterhånden lært de nye helikoptere godt at kende og den helt store udfordring er at få reservedele frem til de respektive stationer fra Europa.”

Jacob Nitter Sørensen fortsætter:
”Vi oplever, heldigvis markant færre antal tekniske hændelser end for et år siden, men det tager desværre fortsat for lang tid, at få reservedelene frem. Det er derfor vi har sat alle kræfter ind på at styrke den del af logistikken.”

Afslutningsvist oplyser Jacob Nitter Sørensen, at der er indkøbt en backup-helikopter, som skal være i drift fra foråret 2023.

Air Greenland holder løbende departementet orienteret om situationen.


For yderligere information kontakt Departementet for Boliger og Infrastruktur på box909@nanoq.gl