Gå til sidens indhold
  1. Del link

Ansættelse af ny departementchef

Sendes af: Formandens Departement

Natuk Lund Olsen bliver ny departementchef i Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø.

Naalakkersuisut har besluttet at ansætte 43-årige Natuk Olsen som ny departementchef. Hun er på tidspunktet ansat som afdelingschef for Selvstændighed – en stilling som hun har bestridt siden 2017. Hun er ligeledes formand for landbrugsrådet.

Natuk Lund Olsen har bachelorgrad i kultur- og socialhistorie fra Ilisimatusarfik samt kandidatgrad i både antropologi og politisk historie fra Aarhus Universitet. Desuden er hun i gang med en Ph.d. om grønlandske fødevarer. Hun har ligeledes været ansat som museumsinspektør i Grønlands nationalmuseum og arkiv.

”Jeg glæder mig til at samarbejde med Natuk Lund Olsen. Hun er dygtig og har blik for nytænkning og så har hun en stor faglig viden samt politisk forståelse”, siger Naalakkersuisoq for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø, Kalistat Lund.

”Jeg vil i samme anledning gerne takke Mette Skarregaard Pedersen for hendes store indsats som departementchef de sidste 7 år. Mette er faglig dygtig, loyal og hun har været dybt engageret i arbejdet som departementchef. Jeg ønsker hende alt held og lykke”, siger Kalistat Lund.

Natuk Lund Olsen tiltræder sin stilling den 1. oktober 2022.