Gå til sidens indhold
  1. Del link

Múte: Jeg ønsker en stærk ungdom der tør tænke stort

Sendes af: Formandens Departement

Inatsisartuts efterårsamling startede i dag fredag. Formanden for Naalakkersuisut Múte Bourup Egede indledte samlingen med at holde åbningstale og i indledningen fokuserede han på ungdommen i Grønland.

”Omkring 800 børn fødes hvert år. De bliver født i et smukt og fredfyldt land med mange muligheder. Den bedste gave vi kan give børnene er kærlighed, medansvar og selvstændighed. Min drøm er at se alle disse smukke børn vokse op og gøre vores land endnu stærkere og mere farverig. Min drøm er at se disse børn vokse op i tryghed, tage medansvar og deltage i udviklingen af vort land.

Jeg ønsker en stærk ungdom der tør tænke stort.

Jeg ønsker en stærk ungdom der tør falde og rejse sig igen.

Disse unge findes allerede”.

Múte Bourup Egede fremhævede 4 unge i sin tale.

Claudia Eldevig Eriksen blev i starten af dette år uddannet som fiskeskipper af 1. grad. Som den første kvinde og med top karakterer. Hun har valgt et barsk – men også vigtigt erhverv.

18-årige Malik Denbæk Reimer i gang med at realisere drømmen om at starte sin egen produktion af ræklinger. Sammen med sin bonusfar har de bestilt udstyret og jeg glæder mig til den dag, hvor jeg kan købe friske ræklinger fra dem.

Lea Holm bor i udlandet – med det holder hende ikke fra at hjælpe folk i Grønland. Hun har sit eget firma ”Seqineq” hvor hun blandt andet tilbyder coaching med mere. 

22-årige Rene Salomonsen har lige købt sit eget hus. Han havde ikke den nemmeste barndom men han holdt fast i sine drømme.”

De viser at hvor der er vilje, er der vej”, sagde Múte Bourup Egede blandt andet.

Du kan læse hele talen her