Gå til sidens indhold
  1. Del link

Jeg tror på biologiske undersøgelser

Sendes af: Departement for Fiskeri og Fangst

Jeg vil gerne understrege, at Naalakkersuisut vil vedtage vigtige beslutninger baseret på videnskabelige undersøgelser. Og det har Naalakkersuisut ikke sat et spørgsmålstegn ved, det understreger Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst, Karl Tobiassen.

KNR.gl skriver den 21. april 2022 blandt andet, at Naalakkersuisoq trodser biologiske undersøgelser, og at hellefiskene ved Ilulissat er blevet større, selvom de seneste biologiske undersøgelser viser helt modsatte resultater.

Jeg vil understrege, at jeg blev citeret i radioavisen den 19. april, i forbindelse med interviewet om kystnært hellefiskefiskeriet, at vi har fået kendskab til at hellefiskene er blevet større, fra et bestemt fiskekoncern, mens vi, Finans- og skatteudvalget, var på en orienteringsrejse.

Jeg må desværre beklage, at mine ord: ”at jeg tror fast på biologernes biologiske undersøgelser”, er blevet fjernet i indslaget.

Jeg fornemmer, at pressen fokuserede på, og havde overskrift på de fremførte, at jeg er ikke godtagende for biologenes budskaber, og er imod.

Jeg vil understrege, at det jeg har sagt i Nordgrønland, er baseret på de udsagn vi fik fra fiskerikoncernen, mere er der ikke. Jeg vil endvidere pointere, at Naalakkersuisut ikke vil trodse de biologiske undersøgelser, understreger Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst, Karl Tobiassen.

Kontakt: Departementet for Fiskeri og Fangst. E-mail: APN@nanoq.gl