Gå til sidens indhold
  1. Del link

IT-problemer på Arealregister

Sendes af: Departement for Finanser og Ligestilling
Kangerluk fjord

Borgere og myndigheder kan aktuelt ikke tilgå Arealregisteret – NIN, hvor ansøgninger til arealer foregår og hvor kommunen udsteder arealtildelinger. Det skyldes et nedbrud i servere, der understøtter Naalakkersuisuts it-systemer.

 

På grund af systemnedbruddet er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at gennemføre arealsagsbehandling eller udstede arealtildelinger. Det er endvidere ikke muligt at gennemføre digital kontrol af arealtildelingsindehavere.

 

Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at sige noget om, hvornår it-problemerne vil være løst.

 

It-problemerne omfatter både arealregisteret og den digitale selvbetjeningsløsning. Det er således på nuværende tidspunkt ikke muligt at anvende den digitale formular til brug for arealansøgninger nunagis.gl.

 

I stedet for den digitale selvbetjeningsløsning findes papirblanketter hos kommunerne. Papirblanketten skal sendes til kommunen, men arealtildelingen kan imidlertid først registreres på Arealregisteret, når it-problemerne er løst. Det betyder, at den formelle af arealtildelingen først kan ske senere.

 

Arealansøgninger til områder uden for den kommunale inddeling (Nationalparken) sendes til Afdelingen for Landsplanlægning på Landsplan@nanoq.gl.

 

 

Yderligere oplysninger kontakt: Afdelingen for Landsplanlægning, Landsplan@nanoq.gl, Tel.: 34 54 15