Gå til sidens indhold
  1. Del link

To nye erhvervshjælpepakker

To nye erhvervshjælpepakker, ”50-pakken” og ”Vinterpakken”, til virksomheder som rammes af restriktionerne omkring 50% belægning og omkring salg/udskænkning af alkohol.

Sendes af: Departement for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel
Blomster

Naalakkersuisut har flere gange siden pandemien kom til Grønland, iværksat Covid-19 initiativer, der har understøttet erhvervslivet.
Den seneste smitteudvikling med især Omikron-varianten har medført indførsel af en række restriktioner, som har ført til betydelige begrænsninger og økonomiske udfordringer for erhvervslivet.
Naalakkersuisut har, med godkendelse fra Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg, derfor indført to nye hjælpepakker rettet mod de virksomheder som er direkte berørt af restriktionerne.

”50-pakken”
50-pakken er rettet mod virksomheder som er pålagt begrænsning om at, der maksimalt må tillades adgang for 50% af det antal personer, som lokalet er godkendt til af brandmyndighederne.
Der kan for 50-pakken søges for perioden fra og med 5. januar og foreløbig indtil 5. april, eller indtil restriktionerne ophæves.
Det kan søges støtte til dækning af faste udgifter samt om dækning for tabt indtjening, og der kan søges om kompensation for forpligtende omkostninger i forbindelse med aflyste arrangementer.
Ligeledes kan der søges om ansvarlige kriselån til afhjælpning af akutte likviditetsproblemer.

”Vinterpakken”
Vinterpakken er rettet mod virksomheder som er pålagt restriktioner i forbindelse med salg og udskænkning af alkoholholdige drikke. Det gælder for serveringssteder, barer, natklubber mv. i hele Grønland som var pålagt at holde lukket i tidsrummet kl. 22 – 05, samt for omfattede virksomheder i de kommuner, hvor der er indført forbud mod salg og udskænkning af alkoholholdige drikke.

For støtteberettigede virksomheder i kommuner med forbud, kan der foreløbig søges om støtte for følgende perioder:

  • Qeqqata Kommunia:11. januar til og med 1. februar.
  • Kommuneqarfik Sermersooq og Kommune Kujalleq: 26. januar til og med 9. februar.
  • Kommune Qeqertalik: 27. januar til og med 9. februar.

Under Vinterpakken kan der søges om støtte til dækning af faste udgifter, og der kan søges ansvarlige kriselån til afhjælpning af akutte likviditetsproblemer.

Pakkerne kan kombineres, dog kan den samme omkostning kun dækkes én gang.

Ligesom for de tidligere hjælpepakker administreres ”50-pakken” og ”Vinterpakken” af Innovation Greenland.

Pakkernes retningslinjer kan læses på www.big.gl

For yderlige spørgsmål henvises til Departement for Erhverv og Handel, isiin@nanoq.gl.