Gå til sidens indhold
  1. Del link

Hjælpepakke ’20-pakken’ til restaurationsbranchen, servicebranchen, sportshaller, forsamlingshuse mv.

Sendes af: Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
Blomster

De grønlandske virksomheder er i forbindelse med nedtrapningen i hjælpepakkerne tilbage i sommer 2021, og ved oprettelsen af genopstartspakken i oktober 2021, blevet opfordret til at igen tilpasse sig til hver dag uden Covid-19 og hjælpepakker. Med den stadig stigende vaccinationsgrad var forventningen, at verden ville fortsætte med at åbne op.

Forsamlingsrestriktioner på over 20 personer som blev indført i november 2021 og de efterfølgende uger, i forskellige byer og bygder, kom derfor noget pludseligt i en periode hvor fokus har været på genåbning af samfundet og ”at finde tilbage til normalen”.

For de virksomheder som var berørt af forsamlingsrestriktionerne, blev restriktionerne indført i højsæsonen og deres travleste periode. Forsamlingsrestriktioner ramte derfor hårdt på virksomhederne.

’20-pakken’ indeholder støtte og kriselån til ansøgningsberettigede virksomheder, herunder kompensation i forbindelse med aflyste arrangementer.

Jf. retningslinjerne af 13. januar 2022, punkt 1.B i., kan der søges om støtte og ydes kriselån for følgende perioder, i følgende byer og bygder:

  1. For perioden 13. november til og med 21. november 2021 kl. 8:00 for ansøgningsberettigede virksomheder i Nuuk i Kommuneqarfik Sermersooq.
  2. For perioden 25. november, kl. 18:00 til og med 8. december 2021 for ansøgningsberettigede virksomheder i følgende byer og bygder: Upernavik i Avannaata Kommunia, samt følgende bygder i Avannaata Kommunia: 1) Tasiusaq. 2) Upernavik Kujalleq. 3) Nutaarmiut. 4) Nuussuaq. 5) Innaarsuit. 6) Naajaat. 7) Aappilattoq. 8) Kangersuatsiaq. 9) Kullorsuaq.
  3. For perioden 11. december til og med 20. december 2021 for ansøgningsberettigede virksomheder i Qasigiannguit i Kommune Qeqertalik.

De gældende retningslinjer ligger offentlig på www.big.gl

For yderlige spørgsmål henvises til Departement for Erhverv og Handel, isiin@nanoq.gl