Digital ansøgning for fartøjer over 6 meter

Som noget nyt kan nye ansøgere, der søger fiskerilicens til torsk, hellefisk, krabber og stenbidere med fartøj over 6 meter fra i år søge digitalt på Sullissivik.gl.

Naalakkersuisut ønsker at øge graden af selvbetjening og transparens for borgerne. Den nye løsning henvender sig til personer og selskaber, der er i besiddelse af fiskefartøjer over 6 meter og op til 75 bruttoregistertons; det vil sige joller større end 19,99 fod og andre fiskefartøjer i det kystnære fiskeri.

Onlineløsningen hjælper ansøger med udfyldelsen af skemaet, og sikrer samtidig at den påkrævede dokumentation vedlægges. For at få adgang til den digitale løsning kræves der blot NemID og internetadgang. Man kan fortsat få hjælp på kommunen.

Licensafdelingen modtager ansøgningen direkte i deres system. Dette hjælper med kvalitetssikre og forkorte sagsbehandlingstiden. Du vil som ansøger modtage en kvittering for din indsendte ansøgning, som inkluderer en oversigt over hvad du har fremsendt.

Nye ansøgere og ansøgere der skal fornye licens for fartøjer under 6 meter (joller) skal fortsat ansøge gennem kommunen.

Departementet arbejder med, at udvikle flere online løsninger i fremadrettet.

For nærmere information kontakt Departementet for Fiskeri og Fangst, apn@nanoq.gl