Quicktests i Nuuks skoler

Fra på torsdag bliver der taget et nyt våben i brug mod den udbredte Coronasmitte i Nuuks Skoler, nemlig antigentest eller Quicktest.  Torsdag ankommer fire Falck-ansatte til Nuuk og allerede dagen efter er de klar til at gå i gang med systematisk at teste børnene på byens skoler.

”Det har i længere tid være skolebørnene der har båret smitten i Nuuk. Ved at give dem tests regelmæssigt kan vi få vi en meget bedre mulighed for at bryde smittekæderne og vende tilbage til en normal dagligdag i skolerne”, siger Naalakkersuisoq for Sundhed Kirsten L. Fencker.

Børn kan kun teste med samtykke fra deres forældre. For at gøre smitteopsporingen så effektiv som muligt opfordres alle forældre til at udfylde den samtykkeblanket deres børn har med hjem fra skolen, eller kan findes på skolernes intranet.

”Vi har alle oplevet hvor frustrerende det er at have børn der sendes hjem fra skole på grund af smitte så jeg håber alle forældre vil støtte op om dette initiativ og give vores børn en mere tryg dagligdag,” siger Kirsten L. Fencker.  

 

For yderligere oplysninger kontaktes:

Mail: mpbr@nanoq.gl  Tlf: 346690