To Corona-bekendtgørelser forlænges og restriktioner udvides til Sisimiut

Sumutblanketten forsvinder, men restriktionerne i Nuuk forlænges og udbredes til Sisimut. Det er blandt konsekvenserne af de to Corona-bekendtgørelser som Naalakkersuisut i dag har forlænget. Begge bekendtgørelser skulle have udløbet den 1. november men er nu forlænget til den 30. november.

Restriktioner i Nuuk og Sisimiut
Selvstyrets bekendtgørelse om restriktioner for Nuuk forlænges fra den 1. november til den 30. november 2021, og samtidig udvides den, så den også omfatter Sisimiut. Fremover skal man altså kunne vise vaccinedokumentation eller dokumentation for negativ PCR-test, for at komme ind på steder som restauranter, værtshuse og sportsfaciliteter i både Nuuk og Sisimiut.

Du kan læse bekendtgørelsen her

Farvel til Sumutblanketten
Selvstyrets bekendtgørelse om betingelser for rejse til og i Grønland forlænges til den 30. november 2021, med den ændring, at også PCR-tests fra EU-lande, Schweiz, Norge, Luxemburg og Storbritannien nu også er godkendt til indrejse i Grønland. Desuden udgår Sumutblanketten. Fremover skal man altså kun kunne fremvise en negativ PCR-test og vaccinedokumentation eller en bopælsattest for at komme med flyet til Grønland.

Du kan læse bekendtgørelsen her

Det skal bemærkes, at genåbningsplanen præsenteret den 3. september 2021 stadigvæk er gældende.