Naalakkersuisoqs sidste uddeling af Kunstmidler

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke har, i forbindelse med sidste udbudsrunde i 2021, tildelt 2.545.952,00 kr. til projekter. Tildelte midler kommer fra 4 forskellige puljer.

I forbindelse med sidste uddeling før midlerne skal varetages af Grønlands Kunstfond, udtaler Naalakkersuisoq for Kultur således:

”Naalakkersuisut glæder sig til at overdrage uddeling af kunstmidler til Grønlands Kunstfond som fremover vil have æren i at uddele midler til vore dygtige kunstnere. Det er mig en ære at være den sidste Naalakkersuisoq der giver tilskud direkte til kunstnere. Jeg ønsker dem god arbejdslyst og glæder mit til at se resultaterne.” siger Naalakkersuisoq for Kultur Peter P. Olsen.

Departementet for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke skal også oplyse, at der stadig er muligt for ansøgning for idrætsklubber til at søge midler indtil den 31. oktober 2021.

Kulturmidler
Kulturmidlerne er tildelt til 10 forskellige projekter på 761.702 kr. som tilskud, deraf til en lysshow som primært skal vises i Uummannaq af Naleraq Lights samt spændende teaterprojekt af Uno ApS.

Filmvirksomhedspuljen
Filmvirksomhedspuljen er tildelt som støtte til 7 filmprojekter med i alt 920.000 kr. Heraf bliver, Nivaara Films projekt som vil omhandle landets historie, støttet.

Grønlandske bøger
Puljen til grønlandske bøger har ydet støtte til i alt 5 værker med 309.300 kr. Det drejer sig blandt andet om støtte til børnebogen ”Pilu sarfap pissaaneqarfia” af milik publishing.

Kulturelle arbejdslegater
Her i sidste runde er der givet i alt 554.950 kr. til 9 forskellige kunstnere fordelt på 22.000 kr. pr. måned. Blandt modtagerne er der musikere, forfattere, filmmagere mv. der vil bruge flere måneder til at udøve deres kunst.

Næste ansøgning til kunstmidlerne skal adresseres til Grønlands Kunstfond. Senere på året vil der komme yderligere oplysninger om ansøgningsmuligheden.

For yderligere information kontakt:
Ministersekretæren Paninnguaq Steenholdt, direkte +299 345702, pslt@nanoq.gl

Se liste over modtager her.