Naalakkersuisut vil reducere brugen af plastik

Naalakkersuisut har vedtaget en plan, som gennem konkrete indsatser skal reducere forbruget af plast og sikre en bedre håndtering af plastaffald.

Plastik i naturen er et voksende miljøproblem, der påvirker vores omgivelser, dyreliv og sundhed. Når plastik efterlades i naturen, skaber det en visuel forurening, samtidig med at det er til skade for dyrelivet.

- Plastforurening har negative konsekvenser for miljøet og vores sundhed. Plast efterladt i naturen nedbrydes til mikroplast, som havner i de dyr, vi spiser. Vi vil gennemføre indsatser, der skal føre til, at mindre plast havner i naturen, udtaler Naalakkersuisoq for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø Kalistat Lund.

Indsatsplanen indeholder blandt andet en tilkendegivelse om, at Naalakkersuisut senest i 2023 vil indføre et forbud mod engangsplastik.

- Det er positivt at opleve, at flere og flere tager medansvar og f.eks. vælger andre løsninger end engangsplastprodukter. Vi ser at mange bidrager til fælles oprydningsarrangementer og er engagerede i at passe godt på vores natur. I arbejdet med indsatsplanen er der kommet gode forslag fra borgere og erhvervslivet, hvilket jeg er rigtig glad for. Det er, når vi spiller sammen, at vi kan nå de bedste resultater, udtaler Naalakkersuisoq Kalistat Lund.

Naalakkersuisut vil også gennemføre en række andre indsatser for at reducere forbruget af plast. Naalakkersuisut vil blandt andet undersøge alternativer til det nuværende natrenovationsposesystem, forsøge at begrænse forureningen med mikroplast fra kunstgræsbaner og forbedre bortskaffelsesmulighederne af plast fra fiskerierhvervet.

Læs Naalakkersuisuts plastikindsatsplan her

For yderligere oplysninger kontakt departementschef i Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø Mette Skarregaard Pedersen på tlf.: 346476/529844 eller e-mail: mesp@nanoq.gl eller pan@nanoq.gl.