Flyvninger mellem Island og Kulusuk genoptages

For første gang i over et år er der nu mulighed for at flyve direkte mellem Island og Kulusuk Naalakkersuisut besluttede i går at øge antallet af personer der må indrejse fra Island, så der nu er mulighed for seks ugentlige flyvninger mellem Grønland og Island. Tre af disse flyvninger er til vestkysten og tre er til østkysten. I alt må 180 passagerer flyve fra Island til Grønland hver uge.

”Det lokale erhvervsliv i Tasiilaq har længe ønsket at få forbindelserne til Island åbnet igen. Turismen har stor betydning og for byens beskæftigelse og udvikling. Derfor er jeg glad for at vi i Naalakkersuisut har kunne efterkomme deres ønske”, siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Kirsten Fencker.

Indrejsen til Østgrønland sker efter de almindelige indrejsebetingelser. Det vil sige at alle, passagerer skal udfylde og indsende en Sumut-blanket, have en negativ PCR-test fra et nordisk land, der højst er 48 timer gammel og passagerer der er 18 år eller ældre og som ikke er bosiddende i Grønland skal være fuldt vaccinerede for at komme ombord på flyet.